Riells i Viabrea s’acull a l’ajuda per pagar a proveïdors amb un deute d’1.140.000 euros

L’Ajuntament de Riells i Viabrea s’ha acollit al Reial Decret 4/2012 proposat pel govern espanyol i que permetrà als consistoris fer front al pagament de les seves factures a proveïdors privats. El Consistori riellenc va donar comptar d’aquesta adhesió al Ple extraordinari celebrat divendres i en què l’equip de govern va exposar que l’Ajuntament té un deute a proveïdors d’1.140.000 euros, segons va explicar l’alcalde de Riells i Viabrea, José Manuel Tarrida. El pagament d’aquest deute es farà en 10 anys amb dos de carència, de manera que el Consistori començarà a pagar a partir del 2014 i amb un 5 per cent d’interessos.

Per poder fer front al pagament d’aquest deute a proveïdors, el Reial Decret 4/2012 també contempla que els ajuntaments han de confeccionar un Pla d’Ajustament que asseguri que la Corporació  podrà pagar aquest deute. Per això, el Ple de Riells i Viabrea va aprovar per unanimitat aquest Pla d’Ajustament.

El regidor d’ERC, Josep Maria Bagot, va assenyalar que el seu vot favorable a aquest Pla és degut a que consideren que els proveïdors han de cobrar i que creuen que aquest Pla és necessari per fer front al deute. Per això, la formació que representa va donar suport a la proposta de l’equip de govern.

Per altra banda, també es va donar compte del reconeixement de les obligacions que tenen altres administracions cap a l’Ajuntament de Riells i Viabrea i que és bastant important. En aquest cas, els diners, que majoritàriament deu Generalitat al Consistori, ascendeix aproximadament als 900.000 euros i, hi ha una petita part que és de la Diputació de Girona. I pel que fa al deute a bancs, el Consistori riellenc se situaria en una ràtio aproximada del 60 per cent, ja que té un deute bancari d’1.500.000 euros.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: