Cardedeu desestima l’al·legació de CCOO pels llocs de treball

El Ple de Cardedeu va donar per aprovat el Pressupost de 2012 després de desestimar l’al·legació presentada pel sindicat CCOO a l’annex de llocs de treball, que preveu l’eliminació de dues places. Segons el regidor Pere Freixas (CiU), l’Ajuntament havia plantejat mesures d’estalvi per valor de 75.000 euros per evitar l’amortització d’aquests llocs de treball interí, a la Policia Local i a la Biblioteca, i que consistien en una renúncia dels plusos de productivitat. L’assemblea general de treballadors, celebrada el 24 de gener, va explicar, “no aprova el document”.

El regidor de GPC, Jordi Abad, va assenyalar que “creiem que s’ha fet bona feina” i que el pressupost resultant és bo, malgrat “ens dol que s’hagin acomiadat dos treballadors”. Una percepció que no va compartir el regidor d’ICV, Carles Guinart, que va recordar al govern que sabia que cobraria ingressos extraordinaris per l’IBI i va remarcar que s’hagués pogut evitar.

Tampoc s’hi va mostrar a favor la regidora de la CUP, Marta Cordomí, que va considerar que es tracta d’una qüestió “merament política” perquè “en el seu moment va avançar aquest pressupost malgrat la negativa del personal” que va assistir al Ple per votar-hi en contra simbòlicament. “Aquí s’està decidint el futur laboral de dues persones”, va destacar Cordomí que va demanar endarrerir l’amortització dels dos llocs de treball i constituir grups de treball.

Finalment, el regidor del PSC Benjamí Tous va remarcar que si bé “legalment estem d’acord que l’al·legació se sustenta poc” el fet que es presentés aquesta iniciativa era “perquè els treballadors es queixaven de la gestió perquè no entenen que es despatxin dues persones” mentre, en paral·lel, va afirmar, “es contracta un secretari per 56.000 euros l’any”.
 L’alcaldessa, Calamanda Vila, va destacar que el pressupost de personal de l’Ajuntament és un 39 per cent del pressupost municipal. El pressupost i l’annex de llocs de treball es va aprovar per 9 vots a favor (CiU, PP i GPC) i 7 en contra (PSC, CUP i ICV).

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: