Jordi Porta desmenteix la versió de Riuclar dient que no pretenia adjudicar l’obra a dit

El regior d’Esports i exalcalde de Massanes, Jordi Porta, ha desmentit les acusacions de la Junta de Riuclar a l’entorn del procés d’adjudicació de les obres de la urbanització. El president de la Junta de Riuclar, Rafael Gonzàlez, va explicar a aquest setmanari que Porta i l’exsecretari de l’Ajuntament havien pressionat als veïns per tal d’adjudicar a dit el projecte d’urbanització. Porta, però, ha sortit a la seva defensa i ha assegurat que aquestes acusacions “no són veritat” i que ”no es va adjudicar cap obra a dit o sense”.

L’exalcalde ha explicat que quan des de Riuclar es va voler tirar endavant les obres d’urbanització es van mantenir diverses converses entre l’Ajuntament i la Junta per veure com es faria. En una d’aquestes converses, explica Porta, ell es va oferir per buscar una empresa que fes les obres. Al cap d’uns dies, Porta va exposar als veïns de Riuclar que hi havia una empresa que s’oferia a finançar el 100 per cent de les obres, que tenen un pressupost de 5.500.000 d’euros. Tanmateix, els veïns de la urbanització van rebutjar la proposta.

En aquest sentit, Porta ha assegurat que  “no hi havia cap interès, xantatge, coacció ni tracte de favor” per voler adjudicar les obres a una empresa o a una altra perquè, segons assegura, es va contactar amb més d’una firma per fer les obres. L’exalcalde recorda que només es va presentar una empresa a l’Ajuntament i que des dels veïns tampoc s’havia proposat cap altra alternativa.  Porta ha afegit que “els únics que podien adjudicar les obres eren els de la Junta” i subratlla que ell era molt conscient que no podia adjudicar les obres de la urbanització perquè “tinc una llarga experiència com a regidor i alcalde i sé que no es pot fer”.

A tot aquest conflicte també se li ha de sumar el canvi de sistema que va sol·licitar la mateixa Junta de Riuclar, segons relata Porta. La Junta va demanar a l’Ajuntament passar del sistema de compensació, tal i com es regia Riuclar, al sistema de cooperació. Porta recorda que quan ell era alcalde es va votar per unanimitat aquesta modificació. No obstant, l’exalcalde ha explicat que amb el nou alcalde, Josep Maria Clopés, es va revocar l’anterior acord perquè el secretari havia emès un informe desfavorable sobre el sistema de cooperació i el Ple, també per unanimitat, va fer que es tornés a ser de compensació.  Porta s’ha mostrat molt tranquil respecte la denúncia que ha interposat la Junta de Riuclar. “No he fet res malament, no he adjudicat cap obra” ha conclòs Porta.

Etiquetes: