Les mesures del govern d’estalvi en neteja viària no convencen l’oposició de Sant Celoni

Les mesures d’estalvi presentades pel govern de Sant Celoni en relació al servei de neteja no han convençut a l’oposició que, al Ple de dilluns, ha deixat sol al PSC en la votació. Les mesures consistiran, segons ha explicat la regidora d’Espai Públic, Isabel Coll, en l’eliminació d’una de les dues màquines escombradores que actualment operen a Sant Celoni, amb l’amortització d’un lloc de treball per prejubilació, i la reducció d’un 50 per cent de la neteja a Can Sans, a més de retallar un 1 per cent l’import destinat a publicitat i educació vial. Unes propostes que suposaran un estalvi global de 55.698 euros, als que s’haurà de restar 15.795 euros en concepte de compensació a l’empresa que fa el servei com a indemnització per la modificació del contracte. Coll ha recordat que “la crisi econòmica obliga a les administracions públiques a adoptar mesures de control de la despesa pública” i ha apel·lat a la “consciència cívica” per mantenir neta la vila.

L’oposició considera que l’estalvi que representa aquesta retallada, que a efectes pràctics estarà al voltant dels 40.000 euros, no justifica l’impacte que pot tenir sobre la neteja del municipi. En aquest sentit s’ha pronunciat la regidora d’ICV, Carmen Montes, que ha destacat que “jo no estaré d’acord amb aquesta mesura que suposa l’acomiadament d’una persona i una reducció important de la neteja pública”.

Francesc Deulofeu (CiU), per la seva banda, s’ha pronunciat en la mateixa línia assenyalant que “des del punt de vista econòmic no és una reducció molt important, però sí del servei” ja que, ha precisat, “l’escombradora és una màquina que fa molta feina i el seu impacte és important”. Tampoc ha secundat l’amortització d’un lloc de treball.

Finalment, el regidor de la CUP Gerard Masferrer ha afirmat que “no podem estar d’acord amb aquesta proposta perquè és una retallada del servei i de la plantilla” i ha recordat l’aposta de la CUP per, en àmbits com la neteja, buscar altres fórmules com la contractació directa del personal per part de l’Ajuntament.

L’alcalde, Joan Castaño, ha destacat que la mesura es pren per ajustar els serveis, perquè “no hi ha solucions màgiques” i afirma que amb el temps segurament es podrà incorporar maquinària nova que permeti fer la mateixa feina que les dues escombradores actuals. Pel què fa a la pèdua d’un lloc de treball, l’alcalde ha assegurat que s’ha procurar no afectar a la plantilla i, en aquest sentit, la plaça s’amortitzarà amb la prejubilació d’un dels treballadors que actualment condueix l’escombradora. Castaño també ha fet una crida al civisme per mantenir Sant Celoni net i ha recordat que no s’ha arribat a l’extrem de demanar als veïns que escombrin la vorera, com han fet altres pobles.  La proposta ha comptat amb l’abstenció de CiU i el vot contrari de CUP i ICV.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: