Aprovada a Sant Celoni una moció perquè l’IRPF a fins socials quedi a Catalunya

El Ple de Sant Celoni ha aprovat per unanimitat una moció presentada per CiU que demana que el 0,7 per cent que els catalans destinen a finalitats socials a l’Impost de la Renda sobre les Persones Físiques (IRPF) es quedi a Catalunya. El grup de CiU ha destacat que dels 52 milions d’euros que es recapten en aquest concepte, un 45 per cent, és a dir, 23 milions, no estant repercutint actualment a les entitats socials catalanes.

Amb aquest fet, explica CiU, l’Estat incompleix l’article 114.2 de l’Estatut, dues sentències de l’any 2011 específiques sobre el tema (una del Tribunal Constitucional i una altra del Tribunal Suprem) i un acord del Congrés dels diputats de 17 de setembre de 2008 envaint les competències d ela Generalitat i afectant la justícia social catalana. La proposta demana que sigui la Generalitat la que assumeixi la concreció del destí, el desenvolupament de la regulació de les condicions d’atorgament i, sobretot, la regulació dels aspectes de tramitació, així com que també es territorialitzin les partides que s’assignen a cada comunitat autònoma en els mateixos pressupostos de l’Estat espanyol. Aquest es reservaria, tan sols, la regulació de les condicions essencials. 

CiU s’ha mostrat satisfet a que, malgrat els 25 diputats del PSC van votar en contra de la proposta al Congrés celebrat el 21 de febrer, la proposta de Sant Celoni s’hagi aprovat per unanimitat. Ha explicat, a més, que a aquesta reivindicació s’hi sumen més de 4.000 entitats del Tercer Sector catalanes.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: