CiU dóna suport a l’eliminació de restriccions a establiments al centre de Sant Celoni

CiU ha donat suport a la proposta del govern municipal per a l’aprovació inicial de l’eliminació de restriccions a la implantació d’establiments al centre de la vila. El regidor de Promoció Econòmica, Jaume Tardy, ha defensat una proposta que “elimina barreres a la creació de nous establiments administratius” que actualment no es podien instal·lar al centre de Sant Celoni mentre “els locals situats a carrers del centre que podrien ser ocupats continuen buits”. En aquest sentit, s’elimina la superfície mínima de 10 metres quadrats que havien de tenir els locals i s’amplia la màxima de 200 a 800 metres quadrats i es permet l’ús industrial amb poc impacte ambiental si s’incorporen mesures correctores per reduir emissions.

Per part de CiU, Francesc Deulofeu ha assegurat que si la voluntat del sector comercial és aquesta la formació no s’oposa a aquests canvis. Malgrat tot, ha recordat que el Pla Especial aprovat el 2009, durant el seu mandat, defensava just el contrari i va comptar també amb el suport del PSC. Al Pla s’hi reflectia, ha explicat, “la importància que volíem donar al nucli com a centre de comerç i que la implantació de bancs i oficines trenca aquesta dinàmica comercial”.  L’alcalde, Joan Castaño, ha destacat que en aquell moment el centre s’estava poblant d’oficines bancàries i immobiliàries però ara, la situació econòmica, ha trencat aquesta dinàmica.

Per la seva banda, la CUP ha decidit abstenir-se a la proposta assenyalant que hi ha aspectes que “ens generen dubte, com la superfície màxima a 800 metres quadrats” que sol anar acompanyada, ha remarcat Gerard Masferrer, de menys contractacions i d’inferiors condicions laborals. També hi troben “altres mesures que s’han de mirar amb lupa” i per aquest motiu s’han abstingut en vistes de presentar-hi al·legacions. Una decisió que comparteix la regidora d’ICV, Carmen Montes, que ha assegurat que el seu grup farà “una revisió més puntual de les zones afectades”.

Castaño ha assenyalat que existeix una directiva europea transposada a l’Estat el 2009 que intenta, precisament, afavorir l’activitat econòmica i no posar barreres. Respecte la superfície màxima ha assenyalat que al centre hi ha botigues de mobles i roba que superen els 200 metres quadrats i això no ha estat un impediment per a la dinamització del centre, sinó que, al contrari, ha afavorit l’oferta comercial. “Hi havia més de 10 activitats que no s’havien pogut instal·lar al centre perquè no complien la normativa” mentre existeixen locals per ocupar, ha conclòs.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: