L’atur del mes de març només aconsegueix baixar en 31 persones al Baix Montseny

Després de 8 mesos seguits de pujada, l’atur al Baix Montseny ha registrat una lleugera baixada aquest mes de març, d’un 0,38 per cent. L’últim mes que havia registrat una disminució del nombre d’aturats a la comarca va ser el juliol del 2011. Per altra banda, és el primer març des de l’any 2008 que aquest mes registra dades a la baixa.  Amb tot, la desocupació del mes de març només ha caigut en un 0,38 per cent a la comarca, el que representen 31 persones menys a la llista d’aturats. Així, s’ha passat dels 8.131 aturats del febrer als 8.100 d’aquest mes de març. Malgrat la baixada ha estat lleu, hi ha 14 municipis del Baix Montseny que registren una disminució del nombre d’aturats i només 7 augmenten respecte el mes de febrer.

Pel que fa als municipis que han aconseguit reduir la xifra d’aturats, hi trobem Sant Celoni com el més destacat, ja que s’ha passat dels 1.503 aturats del febrer als 1.478 del març. Per darrere, però més allunyats hi ha municipis com Sant Hilari Sacalm en què la xifra s’ha vist reduïda en 15 persones; Riells i Viabrea que ha passat dels 401 als 389 aturats; o Sant Antoni de Vilamajor en què el nombre d’aturats s’ha disminuït en un total d’11. Altres municipis han sofert una baixada molt lleugera, ja que la reducció d’aturats es mou entre l’1 i el 5 com són Breda, Campins, Massanes, Vallgorguina o Vilalba Sasserra.

A l’altra cara de la moneda, hi trobem els municipis en què un mes més han vist com s’enfilava la xifra d’aturats. Aquest és el cas de Santa Maria de Palautordera en què l’atur s’ha vist incrementat en 28 persones més. Aquest és l’exemple més significatiu de la pujada, ja que la resta de municipis es mouen entre l’1 i els 12 aturats i com són els casos de Llinars, Arbúcies, Fogars, Sant Esteve de Palautordera i Sant Pere de Vilamajor.

Finalment, respecte el març del 2011 l’atur al Baix Montseny ha sofert una pujada de més de 500 persones, ja que al març de l’any passat l’atur registrat era de 7.591 persones i, un any després, la xifra ha pujat fins a la cota dels 8.100 aturats.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: