Palau arranjarà la plaça de la Vila quan acabin les obres a l’edifici de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha aprovat habilitar una partida del pressupost per a l’arranjament de la plaça de la Vila un cop acabin les obres de rehabilitació de l’edifici de l’Ajuntament. Segons l’alcalde, Jordi Xena, aquests treballs, als que es destinaran uns 215.000 euros, s’han concebut com una primera fase del Pla de Millora Urbana a aquesta zona i, d’entrada, “només s’actuarà al centre de la plaça”. Es tractarà “d’una intervenció molt austera” En una segona fase, explica, s’actuarà sobre els carrers que la rodegen, el paviment i el soterrament des serveis. Una intervenció integral ara en aquest punt, assegura, tornaria a afectar els comerços del centre que, en els darrers temps, ja han hagut de patir diverses obres. Xena també va retreure que el govern anterior no hagués previst la inclusió d’aquestes obres de dignificació de la plaça al projecte de rehabilitació de l’Ajuntament perquè, arran d’aquestes obres, actualment l’espai “està fatal”.

La dotació econòmica d’aquestes obres es va fer en el marc d’una modificació de crèdit més àmplia, d’uns 463.400 euros a càrrec del romanent de tresoreria. Entre les inversions previstes s’hi compten l’adquisició d’un vehicle tot terreny per la Policia Local, l’arranjament de pavimentació i la instal·lació d’una marquesina a Can Bosc, la incorporació d’una tanca a la piscina, millores a la pista coberta, la reparació d’una tanca a l’escola Fontmartina, l’arranjament de la cuina de l’Esplai, la compra de maquinària i utillatge o una subvenció a l’esportista local López de Sagredo, entre altres.

El PSC es va abstenir a la proposta, assegurant, però, que hi havia partides, com les referents a Can Bosc, en les que estaven d’acord perquè ja estaven planificades en el govern anterior. En relació a l’actuació de la plaça de la Vila Francisco Garcia Camacho va assegurar que “tenim el dubte de si és el moment de fer aquesta inversió” o fer només l’arranjament previst “i deixar el romanent de tresoreria intacte”.

Qui també va reclamar no tocar el romanent de tresoreria va ser el regidor de la CUP, Jordi Pueyo, que va recordar que el govern ha de preveure la disminució d’ingressos que suposarà el tancament de l’abocador. “Trobem a faltar el Pla Estratègic post abocador”, va assenyalar, “perquè llavors serem conscients de quin import podem tocar del romanent”. El regidor va instar a posar el punt de mira a 12-14 anys vista i va retreure que es fes una modificació de crèdit dos mesos després de l’aprovació del pressupost d’enguany, acusant el govern de “manca de planificació”. Pueyo es va mostrar crític amb la reforma de la plaça que considera “totalment innecessària”.

Al Ple també es va aprovar la modificació del projecte de rehabilitació de l’Ajuntament que han superat de molt el pressupost inicial que ha passat dels prop d’1,5 milions d’euros més IVA inicials als prop de 2,3 milions més IVA. Xena va aprofitar per recordar que l’actuació a l’edifici “no és el tipus de projecte que ens hagués agradat pel nou Ajuntament”.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: