Sant Esteve inclou el projecte de reforma de Can Record i l’estalvi energètic al pressupost

L’Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera va aprovar dimecres en Ple el pressupost municipal per al 2012, per un import total d’1.983.977,43 euros, el que suposa una disminució del 12,2 per cent respecte el del 2011, que, va explicar la regidora d’Hisenda, M. Àngels Garriga, era 284.000 euros superior. Les inversions d’aquest exercici se centraran, va remarcar Garriga, en la redacció del projecte de rehabilitació de la masia de Can Record, al que es destinaran 37.000 euros. També es reserven 25.000 euros per a l’aplicació de mesures d’eficiència energètica, com a avançada del Pla d’Estalvi Energètic que ha elaborat al municipi i per al que demanarà subvencions a Generalitat i Diputació per poder-lo tirar endavant.

Altres línies d’inversió seran la rehabilitació del Castell de Montclús (18.000 euros), l’arranjament de camins i places (29.000 euros), la redacció del Pla Local de Joventut (3.000 euros) o l’adquisició d’estris per a la brigada (1.435 euros).
 A nivell de despeses, la regidora va remarcar que no es feia cap modificació en l’àmbit de personal on tan sols s’ha disminuït la dedicació de l’arquitecte tècnic i s’habilitarà una nova plaça d’operari que no suposarà cap cost a les arques municipals perquè estarà subvencionada per un Pla d’Ocupació.

A personal es destina un import de 617.519,25 euros. D’altra banda, també com a despeses es compta el pagament de 25.000 euros anuals a què ha de fer front durant 5 anys l’Ajuntament per la compra del solar de Can Molins, actualment dedicat a aparcament, 38.500 euros per a la devolució d’una llicència urbanística per una obra de recuperació de la finca de Can Montclús que de moment s’ha congelat i 18.000 euros en concepte de devolució als veïns del sector Ponent perquè les obres del carrer d’accés a l’escola Vallmanya van resultar més barates del que s’havia previst inicialment. També es destinaran 13.311,26 euros per al lloguer de l’immoble de Can Clavell, que acull la guarderia i l’escola de música atès que el propietari ha duplicat el preu del lloguer malgrat la crisi.

Els comptes es van aprovar amb els vots afirmatius dels regidors de CiU, l’abstenció del regidor d’IxSE i el vot contrari de la CUP. Víctor Reixach (CUP) va esgrimir que el pressupost presentat “és de mera gestió, sense iniciativa política” i que malgrat es preveia el projecte de rehabilitació de Can Record “no sabem què s’hi vol fer”. També va assenyalar que malgrat haver-se incrementat la partida social “s’ha d’anar més enllà i fer un Pla Estratègic a llarg termini en col·laboració amb Palau i Sant Celoni”. A més, va reclamar un servei mancomunat de recollida d’escombraries en aquests tres municipis pel sistema del porta a porta i va retreure que s’hagués adquirit Can Molins a l’Església sense saber “què s’hi farà”.

L’alcalde, Salvador Cañellas, va assenyalar que de l’adquisició de Can Molins “n’estem contents perquè de moment és nostre i hem contribuït amb una aportació econòmica a la millora de l’Església” que va qualificar com un dels monuments més importants de la vila.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: