Agromercat a la plaça de la Vila de Sant Celoni amb 14 parades de productes de qualitat

Aquest dissabte, 14 d’abril, la plaça de la Vila de Sant Celoni serà l’epicentre d’una nova edició de l’Agromercat. En total, una catorzena de parades de productes agroalimentaris de proximitat i de qualitat oferiran els seus productes, que aniran des dels embotits, formatges i làctics fins a pa, coques, vi, fruits secs i d’altres. Tampoc hi faltaran productes artesanals elaborats amb matèries primeres de proximitat i, com a novetat, en aquesta edició s’incorpora entre els expositors un productor de carn de vedella. En aquesta edició hi participen 14 productors del Baix Montseny, el Bages, la Garrotxa, Osona, la Selva i el Vallès Oriental.

Les parades romandran obertes de 10 del matí a 2 del migdia i de dos quarts de 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre. A més, a partir de dos quarts de 12 del migdia s’oferirà un taller, adreçat a nens i nenes, de planter de varietats antigues d’horta en el que se’ls ensenyarà a reconèixer les llavors i a fer planter.

La finalitat dels Agromercats, que s’organitzen des del 2006, és establir una xarxa de comercialització estable de productes agroalimentaris de qualitat, autòctons o de base territorial, produïts o transformats majoritàriament al Baix Montseny,  o comarques properes. Tots els productes que s’hi exposen i venen estan elaborats de manera artesanal i amb matèries primeres de proximitat i molta qualitat. En definitiva, amb la celebració dels agromercats es vol promoure el consum responsable i la venda directa, sense intermediaris, donant al consumidor la possibilitat de poder conèixer i parlar amb els pro- ductors. L’Agromercat l’organitza el Consell Comarcal del Vallès Oriental i els ajuntaments de Sant Celoni, Granollers i Mollet del Vallès i té el suport de la Xarxa Productes de la Terra.

Etiquetes:
%d bloggers like this: