Caminada de reconeixement pel tram del Camí a Vallgorguina

Aquest dissabte, 14 d’abril, l’entitat Pas ha organitzat una caminada pel tram del Camí dels Països Catalans que travessarà el terme municipal de Vallgorguina. Els participants surten a les 9 del matí de l’aparcament del poliesportiu i faran un recorregut que passarà per la Casa Nova, Can Plana, Can Nonell, Can Vilar i el nucli de Vallgorguina. Un total de 5,5 quilòmetres que caldrà senyalitzar per donar continuïtat al traçat fixat a Sant Celoni. El projecte del Camí compta a Vallgorguina amb la col·laboració de l’Associació Cultural Vallgorguina, l’associació de gent gran Caliu el Dolmen i l’Ajuntament de Vallgorguina. La iniciativa pretén traçar un recorregut senyalitzat al llarg dels Països Catalans i n’elabora unes guies paral·leles indicant aspectes com allotjaments, elements culturals, paisatgístics, històrics i tradicionals de cadascuna de les poblacions i zones per on discorre.

Un dels trams ja senyalitzats i conclosos d’aquest projecte és el del Baix Montseny que passa per municipis com Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Fogars de Montclús, Campins, Gualba, Riells, Breda, Sant Feliu de Buixalleu o Arbúcies, entre d’altres. Amb la ruta que s’està habilitant a Vallgorguina, les persones que segueixin el Camí podran fer descoberta, també, del Montnegre tant des de la seva vessant natural com dels elements culturals que s’hi amaguen.

El Camí és una ruta de senderisme sociocultural en procés de senyalització de forma participativa, per fer a peu i que recorre totes les comarques i illes de parla catalana. Està pensat per a tots els públics i edats, amb un nivell de dificultat majoritàriament baix. Uneix tots els caps de comarca de parla catalana, prenent una forma de 8 irregular.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: