Maria Coma i el celoní Mau Boada, al festival musical de Breda, L’Hora del Pati

Aquest dissabte arranca el segon dia de concerts del festival de música de Breda, L’Hora del pati, en què l’actuació de Maria Coma és el reclam principal d’aquesta segona edició del certamen. El primer d’actuar, però, serà Mau Boada, de Sant Celoni, i sota el nom d’Esperit! que oferirà una actuació amb un concert-show-performance-experience, que començarà a les 6 de la tarda a la plaça de la Vila i que farà recórrer als seus fans fins a la font de la Pintoresca perquè puguin gaudir, en un entorn natural privilegiat, de la seva música.

Mau Boada és un home-orquestra que fa viatjar a través de cançons de bressol al·lucinògenes, folk tripós, sons tel·lúrics, fresses i escapades al circ. Sempre amb amb un peu a la improvisació, aprofitant la inspiració del moment, Boada treu sons de qualsevol instrument que tingui a mà, sense deixar indiferent a ningú, com ja avançar el títol del seu nou disc, ‘Endavant continu’.

En aquesta segona edició de L’Hora del Pati, els organitzadors han apostat per traslladar els concerts en diferents espais del municipi i no només a la part del nucli històric de Breda. Un exemple és l’actuació de Mau Boada a La Pintoresca i també el concert que oferiran els The Gramophone allstars. A més, com a novetat d’enguany, hi ha actuacions obertes a tot el públic com serà el concert d’aquesta banda jamaicana que començarà a les 8 del vespre.

‘Levitant a la deriva’ és el nou disc, el tercer en tres anys, de The Gramophone Allstars, una de les bandes amb meés personalitat de l’escena jamaicana estatal. L’abundància de temes propis, sense renunciar a les versions, és l’aposta principal d’un disc on es posa de manifest la versatilitat del grup. Es tracta de vuit músics excepcionals amb ganes de passar-s’ho bé i fer-ho passar millor a qui els escolta. La carismàtica veu de Judit Neddermann és el reclam d’aquest projecte liderat pel saxofonista bisbalenc Genís Bou.

Els barcelonins Bremen actuaran a partir de dos quarts d’11 del vespre, també a Els Forns. En aquest concert, el públic podrà gaudir d’un so, especialment cuidat i potent, que els Bremen aconsegueixen  a partir d’una formació clàssica, amb guitarres elèctriques i acústiques, baix i bateria com a elements principals, tot i que també utilitzen altres instruments com la trompeta, el banjo o el violí. Les històries properes, explicades a partir d’imatges metafòriques i quotidianes alhora i que configuren la lírica del grup, estan al servei d’unes melodies directes i elaborades.

Finalment, a dos quarts de 12 de la nit serà el torn de l’esperada Maria Coma, un dels reclams del cartell de L’Hora del Pati d’enguany. Maria Coma torna als escenaris per per presentar ‘Magnòlia’ un treball més profund, més madur i treballat com a obra sencera, més enllà̀ de la música, englobant- hi els vídeos, els dissenys, els directes, etc. Un pas endavant. Un salt al buit. Un disc colossal. Més a prop de grups com Patrick Watson, Joanna Newsom o Silver Mount Zion, Maria Coma torna amb un disc enorme, considerat una gran obra.

Aquesta actuació al Centre Culturals Els Forns es tancarà la segona edició del festival de música de Breda, L’Hora del Pati, que enguany compta amb la col·laboració de la revista musical Enderrock i de Cervesa del Montseny.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: