Tosado presenta a Palautordera el llibre ‘Lucius Cassius, el médico esclavo’

La Biblioteca Ferran Soldevila de Santa Maria de Palautordera ha organitzat per a aquest dissabte, 14 d’abril, a les 12 del migdia, la presentació del llibre ‘Lucius Cassius, el médico esclavo’ de Francisco Javier Tostado en un acte que comptarà amb la presència de l’autor que, al final dels parlaments, signarà llibres als assistents que ho desitgin.

L’obra de Tostado, que passa els estius a Sant Esteve de Palautordera i té vincles familiars amb Palau, és una novel·la trepidant ambientada a l’època romana i està editada per Stonberg Editorial. Un metge del segle I abans de Crist, en el seu afany per curar, viu una perillosa aventura des de l’Àsia Menor fins a Hispània. En les seves aventures coneixerà l’emperador August, i entrarà en contacte amb els temuts pobles del Nord, asturs i càntabres, que li ensenyaran que les cadenes de l’esclavatge només lliguen les mans però la ment és el que fa a l’home lliure o esclau, sent el valor de morir per la llibertat l’únic mecanisme per a conservar-la. En definitiva, ‘Lucius Cassius, el médico esclavo’ és una crònica trepidant d’una societat romana que continua tenint influència en els nostres dies i d’una medicina que es podria considerar arcaica o burlesca però que no deixarà indiferent.

 Tostado és llicenciat en Medecina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i és especialista en Obstetrícia i Ginecologia. Viu i exerceix a Barcelona i actualment cursa Geografia i Història a la UNED. Aquesta és la seva primera novel·la editada. D’altra banda, la Biblioteca també acollirà, fins el proper 11 de maig, l’exposició de cal·ligrames ‘Sopa de Lletres’ de Miquel Vidal. La mostra es podrà visitar a la sala d’actes i exposicions de dilluns a divendres de 4 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: