El sopar medieval amb 900 començals tanca els tres dies de la Fira d’Hostalric

El Gran Sopar Medieval amb vora 900 persones va cloure, diumenge, els actes festius de la XVI edició de la Fira Medieval d’Hostalric que es va celebrar al llarg de tres dies. L’àpat, que es va celebrar al pavelló, va comptar amb espectacles de foc i dansa per amenitzar el que va ser el darrer acte de l’esperada Fira Medieval.

Les lluites de cavallers, exhibicions de tir amb arc i exposició i venda de productes artesanals han estat presents en aquests tres dies de Fira en què Hostalric s’ha convertit en municipi medieval de referència per a tota la comarca.
 Enguany, la pluja ha perdonat i el bon temps és el que ha predominat durant el transcurs de la Fira que ha permès que lluïssin totes les activitats organitzades a l’entorn del nucli històric de la vila i del castell. En aquest sentit, l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias, ha destacat que “el temps ens ha acompanyat” el que ha permès que milers de visitants es desplacessin fins a la vila. Frias, en el discurs que va fer abans de començar el Sopar Medieval va voler subratllar que “el més important de tot ha estat l’esforç que han posat entitats, col·lectius i la regidoria de Festes perquè aquesta edició fos tot un èxit, sense ells no hagués estat possible”.

La Fira Medieval ha posat de relleu el patrimoni arquitectònic i històric de la vila fent un viatge al passat tot recordant i mostrant l’esplendor de l’època en que va ser el centre del vescomtat de Cabrera. Així, durant aquests, dies no han faltat els cavallers, tallers i demostracions d’oficis, avui en dia ja desapareguts, arquers, balls i espectacles medievals o la falconeria. l castell d’Hostalric ha tingut durant la fira un especial protagonisme i també la torre dels Frares a la que s’ha pogut pujar i des d’on s’han pogut veure unes magnífiques vistes panoràmiques de la comarca.

La Fira Medieval d’Hostalric se celebra cada any des d’en en fa 16 per Setmana Santa, des del Divendres Sant fins al diumenge de Pasqua. Aquesta mostra és una de les que aplega més turistes i visitants al municipi i que ha convertit Hostalric en un poble de referència en l’àmbit de la recuperació de la tradició medieval que impregna el municipi, per exemple, a través del castell. Tanmateix, la Fira de Sant Miquel que se celebra a la tardor també és una mostra que aplega a centenars de visitants al municipi durant tot el cap de setmana.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: