La ISO 9001 al Sax Sala de Sant Celoni permet formar tècnics en gestió de qualitat

El procés per implantar el sistema de qualitat (ISO) al Centre de formació i ocupació Sax Sala de Sant Celoni incorpora un valor afegit. I és que des de dijous d’aquesta setmana, cinc alumnes estan aprenent la feina de consultor intern mentre es desenvolupa el procés  d’implantació de la ISO 9001. En aquest sentit, en paral·lel al procés, l’empresa que atorgarà el distintiu de qualitat afegeix un plus oferint aquest curs de  formació en Tècnic de gestió de qualitat– auditor intern de qualitat.

L’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha destacat el treball “d’acompanyament i formació del grup que, sota la supervisió directa del consultor, rebran una formació teòrica i pràctica que els permetrà aconseguir els títols de Tècnic de gestió de qualitat” emès per l’Ajuntament i Auditor intern de qualitat, emès per Certinorm.

El regidor de Promoció Econòmica, Jaume Tardy, també ha assenyalar que aquesta metodologia aconsegueix “el doble objectiu d’implantar el sistema de qualitat a Sax Sala i, a la vegada, oferir formació com a consultors a un grup de 5 alumnes”. “Confirmem, així, l’aposta per la formació en els diferents àmbits, tot aprofitant les oportunitats que se’ns plantegen”, ha remarcat. Segons ha explicat Tardy, aquest és el cas de la certificació ISO 9001 de qualitat, una certificació que el Sax Sala ha d’obtenir abans del 30 d’abril de 2014 per la qual “haguéssim pogut contractar una empresa privada perquè emetés el certificat, però no tindríem el valor afegit de formar cinc persones en aquest àmbit en uns cursos gratuïts”. Una iniciativa que, assegura el mateix Tardy, encaixa perfectament en els objectius i les finalitats del Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny.

Aquesta nova formació se suma als dos cursos de adreçats a persones en situació d’atur que, per primera vegada, s’han impartit a Sant Celoni gràcies a l’homologació del Sax Sala per part del Servei d’Ocupació de Catalunya com a centre col·laborador per a impartir formació ocupacional: un curs de treballadors forestals i un curs d’informàtica d’usuari.
 L’alcalde, Joan Castaño, considera, a més, que “gràcies a l’homologació com a centre col·laborador, aconseguida a l’octubre de l’any passat, es preveu que els propers anys aquesta oferta formativa subvencionada per la Generalitat pugui créixer i, per tant, poder oferir un major número de cursos de diverses matèries a la població en situació d’atur”.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: