Milers de persones a la representació del Viacrucis Vivent de Sant Hilari

La representació del Viacrucis Vivent de Sant Hilari Sacalm va acollir, Divendres Sant, milers de persones que van omplir de gom a gom els carrers del centre del municipi. El Viacrucis va començar puntualment a les 9 del vespre amb el discurs obligat del mossèn de la parròquia de Sant Hilari, Carles Guiol, i tot seguit, es va procedir a la interpretació del primer quadre del Viacrucis, a darrere els jardins de Can Rovira i que va aplegar a centenars de persones. Els espectadors del Viacrucis es van repartir en diferents espais del municipi, alguns a l’aparcament de Can Rovira, d’altres a la plaça de l’Església per veure l’escena en què Jesús és condemnat per Ponç Pilat i d’altres que es van situar en diferents carrers de la vila per veure algunes estacions concretes o bé, per veure desfilar les llargues fileres d’armats. L’última escena d’aquesta representació religiosa va ser el Calvari, que té lloc a un turó de darrere la zona poliesportiva i que és, de llarg, l’escena del Viacrucis més vista i la que aplega més espectadors per la seva espectacularitat.

Enguany, el mal temps va fer una pausa el Divendres Sant perquè el prop de 300 participants del Viacrucis poguessin fer gaudir d’aquesta vetllada tant als veïns de Sant Hilari com també als milers de visitants que es van apropar a aquesta vila.

La presentació dels Misteris de la passió a partir de les 7 de la tarda a la plaça Porxada va fer que centenars de persones circulessin per aquesta cèntrica plaça de Sant Hilari per veure les imatges exposades i veure, també, els primers armats que ja sortien de Can Rovira per desfilar cap a  la primera escena del Viacrucis. El Viacrucis Vivent va posar el punt i final a una Setmana Santa molt festiva i cultural a Sant Hilari Sacalm en la que es van dur a terme diferents activitats i iniciatives en diversos espais de la vila.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: