Prova de sirenes d’accident químic a Gualba, Sant Celoni i Riells i Viabrea

Dimarts, 17 d’abril, es realitzarà una nova prova de sirenes d’accident químic a empreses de Gualba, la Batllòria, Riells i Viabrea i Sant Celoni. Es tracta d’una prova de so de les sirenes de la xarxa general d’alarmes i comunicacions de protecció civil adscrita al Pla del Sector Químic de Catalunya, PLASEQCAT. L’activació de les sirenes en alerta es farà a les 11 del matí i a les 11.10 s’activarà l’alarma de fi d’alerta.

Els objectius d’aquest tipus d’exercici són diversos com ara donar a conèixer i familiaritzar a la població amb els tipus de sons de les sirenes; avaluar la cobertura acústica de les sirenes i detectar possibles zones de població afectades on no se sentin les sirenes per tal de prendre les mesures pertinents i comprovar el bon funcionament dels sistemes d’activació de les sirenes.

A Sant Celoni hi ha instal·lades un total de tres sirenes que donen cobertura al nucli de Sant Celoni com és a l’Ateneu i les Borrelles i una altra al nucli de la Batllòria en el seu límit amb el polígon industrial de Gualba. Finalment, una quarta sirena està instal·lada a Riells i Viabrea. En aquesta ocasió, la ciutadania no ha de fer res ja que no es tracta de cap simulacre, sinó d’una prova de funcionament de la xarxa d’alarmes per comprovar que funcionen correctament.  De fet, la previsió és que aquest tipus de proves es segueixin realitzant de forma periòdica, cada sis mesos.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: