Sant Celoni serà seu dels exàmens oficials d’anglès de la Universitat de Cambridge

Sant Celoni podrà convocar al municipi, per primera vegada, els exàmens oficials d’anglès de la Universitat de Cambridge. Serà els propers mesos de maig i juny, gràcies a un conveni signat ahir, divendres, entre l’Ajuntament de Sant Celoni i la Cambridge ESOL Examinations Centre de Granollers. Amb aquest conveni de col·laboració rubricat, el municipi podrà realitzar les proves del Preliminary English Test (PET) i del First Certificate i atorgar les titulacions corresponents.

L’Ajuntament ha recordat que la Cambridge ESOL Examinations Centre és una entitat autoritzada per la mateixa Cambridge University per gestionar a Catalunya els exàmens oficials d’aquesta universitat. L’acord, explica el govern municipal, s’ha aconseguit després de valorar l’elevat nombre de ciutadans, tant de Sant Celoni com de la resta del Baix Montseny, que estan inscrits a cursos de preparació per aquestes proves i que posteriorment s’han de desplaçar per realitzar l’examen oficial de la Universitat de Cambridge. 

Segons la regidora de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Sant Celoni, Júlia de la Encarnación, el procés ha comptat amb “la bona entesa i col·laboració amb l’associació”. Un dels elements del conveni signat ahir estableix que les proves oficials de la Cambridge University es realitzaran a l’escola Josep Pallerola i Roca. De la Encarnación ha destacat “la importància que té avui en dia la capacitació en llengua anglesa per millorar les oportunitats d’ocupabilitat de les persones” especialment en el cas de “la gent més jove que és qui més està patint la situació de crisi actual”.

Un altre dels factors que ha destacat l’Ajuntament de Sant Celoni és la seva voluntat de ser “un referent en formació al llarg de la vida per als veïns i veïnes de tota la comarca natural del Baix Montseny”. En aquest sentit, el conveni amb la Cambridge ESOL Examinations Centre s’ha concebut com un primer pas en aquesta línia que, assegura el govern municipal, “es vol anar reforçant a altres ofertes formatives i serveis del municipi”.

Aquest any ja es faran els primers exàmens oficials. El primer serà del Preliminary English Test (PET), que s’ha convocat pel dissabte 19 de maig. El seguiran dos exàmens del First Certificate i, en aquest cas, les dates programades per a les proves seran el 2 i el 9 de juny. Segons de la Encarnación, la intenció és poder realitzar un parell de convocatòries a l’any. En aquesta primera, les places ja estan cobertes pels alumnes que cursen anglès al Sax Sala o en acadèmies d’anglès privades del municipi.

La preocupació per disposar d’un sistema oficial d’ensenyament i avaluació d’idiomes a Sant Celoni no és nova. Ja a mitjans de desembre de l’any passat l’alcalde, Joan Castaño, i de la Encarnación van demanar a la Generalitat que estudiés la possibilitat d’obrir una escola oficial d’idiomes al municipi. Una petició a la que el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, no va tancar la porta assegurant que manca oferta formativa d’idiomes a l’Alt Maresme i que, Sant Celoni, podria ser una bona situació per atendre, també, aquesta necessitat.

Actualment el municipi ofereix cursos de preparació dels exàmens oficials d’anglès de la Universitat de Cambridge, Preliminary English Test i First Certificate que s’imparteixen a Sax Sala i compten amb més d’un centenar d’alumnes. En concret, el centre disposa de 23 alumnes matriculats a anglès inicial, 41 a anglès funcional, 22 per a la preparació del PET i 26 a la preparació del First Certificate. Tanmateix, van ser més de 170 les persones que van demanar plaça a aquests cursos però no tots disposaven del nivell suficient per a poder-los cursar.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: