Troben 26 gats i 17 gossos en un habitatge d’Arbúcies en practicar un desnonament

El regidor d’Atenció a les persones de l’Ajuntament d’Arbúcies, Jaume Salmerón, ha explicat que en dur-se a la pràctica un desnonament a una veïna d’Arbúcies per raons de salut públic i convivència veïnal es van treure de l’habitatge un total de 26 gats i 17 gossos. El desallotjament es va fer a la mateixa veïna que té una colònia de més d’una cinquantena de gossos a la urbanització de la Joia del Montseny i que ha rebut moltes crítiques de la comunitat de veïns.

El desnonament del pis és un dels dos focus de la problemàtica que estaven oberts amb aquesta veïna i, aquest ja està solucionat, ha dit Salmerón. El regidor ha avançat que desconeix on s’allotja ara aquesta veïna, si a la barraca que hi ha a la Joia del Montseny o bé, en un altre lloc. Tanmateix, Salmerón ha dit que des de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament estan treballant per trobar una nova vivenda per a la veïna perquè un cop es tiri endavant el desallotjament del terreny de la urbanització, necessitarà un lloc on viure, ha confirmat Salmerón.

Pel que fa als 26 gats i als 17 gossos que es van sostreure del pis, Salmerón ha dit que majoritàriament van anar a parar a la gossera i que alguns dels animals també es podrien trobar en alguna casa de pagès a les afores d’Arbúcies, malgrat no ho ha pogut confirmar. El que sí que ha assegurat el regidor és que aquesta veïna no hauria traslladat els gossos i els gats que tenia al pis al terreny de la Joia del Montseny, ja que van anar a fer un recompte dels gossos que hi havia i el cens, que fa un parell de mesos van calcular de vora 50 gossos, continuava essent el mateix.

Finalment, el segon focus del problema, la colònia de gossos de la Joia del Montseny, Salmerón ha assenyalat que des de l’Ajuntament hi continuen treballant i que estan en contacte amb la Generalitat, qui ha de fer venir un veterinari perquè elabori el cens real dels animals que hi ha i una fitxa veterinària que determini les mancances, les malalties i els problemes que puguin estar patint tots aquests gossos, ja que alguns que es veuen pels carrers de la urbanització presenten signes llastimosos de malaltia i desnutrició.

Aquesta veïna d’Arbúcies ja feia vora 10 anys que s’havia instal·lat de lloguer en aquest habitatge i la comunitat de veïns del bloc de pisos ja feia temps que havia iniciat converses amb l’Ajuntament per tal de resoldre el problema. Després que des del Consistori es convoquessin diverses reunions, el propietari de l’immoble va demanar el desnonament d’aquesta veïna per acabar d’arrel amb el conflicte que hi havia en aquest bloc de pisos, ja que segons ha dit Salmerón es tractava d’un problema de salut pública per la pudor que desprenien tots aquests animals.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: