Una quinzena de persones participen al Club de Lectura de Riells i Viabrea

El proper mes de maig se celebrarà el primer aniversari del Club de Lectura de Riells i Viabrea en el que hi participen una quinzena de persones, segons han explicat des de l’Ajuntament. Els lectors del Club de Lectura es reuneixen cada dos mesos a la Biblioteca municipal per comentar, debatre i discutir sobre l’obra literària que anteriorment han pactat que llegirien.

Les tertúlies literàries del Club de Lectura estan conduïdes per una filòloga i educadora de l’associació En Canvi de Vilobí d’Onyar, que és l’encarregada de guiar i de donar les pautes necessàries als participants del Club per tal de comprendre des dels diferents punts de vista la novel•la escollida. Aquesta filòloga té la responsabilitat perquè els participants de les trobades esdevinguin cada dia més competents en la lectura i puguin fer un anàlisi del llibre cada vegada més exhaustiu a mesura que vagin passant els mesos i les sessions.

Els criteris per decidir quin llibre es llegirà i es debatrà en el següent Club de Lectura són bastant amplis, tal i com ha assenyalat el tècnic de l’Ajuntament encarregat de la coordinació del Club. Les novel·les poden estar escrites en català o espanyol, però sí que es procura que les obres d’autors espanyols es llegeixin en versió original, ja que es considera que els participants del Club de Lectura són competents per llegir en ambdues llengües. Tanmateix, per les obres d’autors estrangers, que també se’n llegeixen, s’escolliran les versions en català. A l’hora de triar l’obra, el tècnic ha explicat que és la mateixa filòloga la que proposa una sèrie de novel·les a la quinzena de participants i que, de forma conjunta, decideixen el llibre que llegiran durant els propers dos mesos.

Aquest és el primer Club de Lectura que hi ha a Riells i Viabrea i el proper mes de maig, coincidint amb una nova trobada del Club, se celebrarà el primer aniversari de la seva fundació. Qui estigui interessant en formar part d’aquest col·lectiu es pot dirigir a la Biblioteca per apuntar-se. Malgrat no hi ha places limitades, des de l’Ajuntament han assenyalat que un grup d’entre 15 i 25 persones és el més adequat per celebrar aquestes trobades, ja que un dels objectius principals és que tots els assistents tinguin veu durant els debats perquè tothom pugui aportar el seu punt de vista respecte la lectura que han fet de l’obra en concret. Per això, no és recomenable que els grups superin les 25 persones perquè l’objectiu del Club es perdria, ja que no tothom podria donar la seva opinió i discutir sobre els temes que van sorgir durnat la trobada.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: