Cardedeu deroga l’ordenança d’energia solar però manté les exigències locals

L’Ajuntament de Cardedeu ha derogat, per unanimitat al Ple, l’ordenança municipal sobre la incorporació de sistemes de captació d’energia solar als habitatges del terme municipal de Cardedeu. Segons el regidor Pere Espargaró (CiU), Cardedeu va ser, el 2002, un dels pobles pioners en aprovar aquesta ordenança, “que només tenia Barcelona i un altre municipi de l’entorn de Barcelona” i va servir d’inspiració a altres municipis catalans. Posteriorment, però, es va aprovar l’ordenança d’ecoeficiència de la Generalitat de Catalunya i el codi tècnic d’edificació va incorporar també l’energia solar. “Aquestes normatives”, d’àmbit superior, va assenyalar Espargaró, “regulen sobradament les instal·lacions”.

Malgrat la derogació, però, el regidor va destacar que l’ordenança de Cardedeu comptava amb un seguit d’apartats com la presentació d’un certificat en noves instal·lacions o un contracte de manteniment en edificis de certa entitat.  Preceptes, va remarcar, “que es mantindran com a condició per donar la llicència de primera ocupació” de nous edificis.

La proposta va rebre el suport de l’oposició atenent el manteniment d’aquestes especificitats i el fet que la qüestió queda regulada per ens superiors. El regidor d’ICV, Carles Guinart, va voler dedicar al Ple unes paraules de reconeixement a la tasca feta per l’exregidora de Medi Ambient Neus Casajuana en aquest àmbit ja que, va explicar Guinart, “va ser impulsora d’aquesta ordenança”.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: