Rebroten les estafes de persones que es fan passar per revisors del llum o el gas

Els Mossos d’Esquadra han alertat del rebrot d’estafes comeses per persones que es fan passar per revisors del llum, de l’aigua o del gas per així entrar a robar a l’interior de vivendes i sostreure’n diners, joies i objectes de valor. L’Àrea Bàsica Policial dels Mossos de Sant Celoni han presentant una sèrie de consells de seguretat per als ciutadans del Baix Montseny per tal de prevenir aquests tipus d’estafes que han tornat a rebrotar al conjunt de la comarca.

Des dels Mossos assenyalen que el modus operandi d’aquestes persones, que normalment es presenten en parelles, és el de demanar dades personals o detalls de les factures a la víctima perquè, així, aquesta es vegi obligada a anar a buscar els papers a l’interior de la casa i convidi a entrar als dos presumptes lladres. Un cop dins la vivenda, un dels dos busca alguna excusa per anar al bany i, és en aquest moment, quan aprofiten per sostreure’n les joies o els diners de la víctima.  Des dels Mossos avisen que, un veritable revisor de llum, aigua, gas o telèfon sempre ha de portar una targeta acreditativa i que ha de mostrar la seva fotografia i dades personals. En canvi, els falsificadors només mostren el logotip de l’empresa a la que falsament diuen que pertanyen.

Per això, recomanen a tots els ciutadans que no obrin la porta de casa a desconeguts ja que assenyalen que els revisors acreditats sempre telefonen abans per concertar una visita i no es presenten sense avís. Finalment, també recomanen que es demani un identificador de la persona que ve a fer la revisió en la que es pugui veure la fotografia i les dades personals.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: