S’oficialitza la supressió de l’Institut Municipal d’Educació de Cardedeu

Amb la publicació de l’anunci de la supressió de l’Institut Municipal d’Educació de Cardedeu (IMEC) al Butlletí Oficial, queden tancats tots els tràmits per a l’eliminació d’aquest ens instaurat el passat mandat per l’Ajuntament de Cardedeu amb la intenció de disposar d’un organisme transversal que permetés abordar el fet educatiu des de diverses perspectives i àmbits i lluitar contra l’incivisme. La seva dissolució es va debatre al Ple municipal del mes de febrer on l’alcaldessa, Calamanda Vila, va explicar que els motius d’adoptar aquesta mesura eren aprimar l’estructura de l’Ajuntament i eliminar la plaça d’un càrrec de confiança. Amb aquest organisme eliminat, el servei d’educació passa a un sistema de gestió directa mitjançant l’organització ordinària del mateix Ajuntament.

L’eliminació de l’IMEC ha rebut les crítiques del grup municipal d’ERC, que en va impulsar l’existència la passada legislatura quan compartia govern amb CIU. Per contra, la resta de partits de l’oposició no en van demanar la conservació. L’apunt més crític amb aquest Institut el va marcar la CUP que ha assenyalat que en el seu moment ja es va oposar a la seva creació i que només demostra que l’habilitació d’un càrrec de confiança per dirigir-lo “evidencia que en època de vaques grasses ambdós partits” en referència a CiU i ERC, “munyien de l’engruiximent innecessari de la despesa pública que pagàvem entre tots”.

La resposta de la CUP va arribar després que el regidor d’ERC, Jordi Cots, demanés al govern els motius de la supressió d’aquest organisme. Una pregunta a la que l’alcaldessa, Calamanda Vila, va contestar amb ironia que la mesura permetia estalviar el càrrec de confiança d’ERC, la presidenta de l’IMEC.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: