Crònica.- ‘Un govern a cop de telèfon’

L’equip de govern de Massanes es va constituir a cop de telèfon. Si més no, això és el que revela el regidor Jordi Porta (PP), quan explica com es va definir el cartipàs de l’actual Ajuntament de Massanes, integrat per totes les forces que van aconseguir representació a les eleccions municipals: IpM, PSC, ICV, CiU i PP. Porta assegura que va rebre la telefonada del cap del grup municipal socialista i alcalde del govern d’unitat, Josep Maria Clopés, oferint-li quina de les carteres volia gestionar en aquest nou govern de tots a la una. I Porta, considerant l’experiència que li havia donat haver estat al capdavant de l’Ajuntament a la legislatura anterior, es va postular per la d’Obres i Serveis. “Volia seguir treballant pel poble” assegura Jordi Porta.

Pregunta i resposta van ser formulades per telèfon i, de fet, Porta i Clopés ja no es van veure les cares fins al dia del Ple d’aprovació del nou cartipàs municipal. No hi havia d’haver sorpreses, Porta havia demanat una cartera i entenia que l’alcaldable Clopés, pel que es despenia de la conversa, semblava estar-hi d’acord.

La sorpresa, explica el regidor, va arribar el mateix dia de la sessió quan Clopés no li va adjudicar la responsabilitat d’Obres i Serveis sinó la regidoria d’Esports. Aquí va començar el descontent i el desencís de Jordi Porta cap al nou alcalde del municipi. Porta expressa així el seu desencís respecte a les expectatives que li havia generat l’actual alcalde: “Vaig votar en Clopés dues vegades en l’elecció de l’alcalde perquè el considero una persona crítica”. I afegeix: “com que es veia tan savi, vaig pensar que el millor és que ell fos alcalde i, així, veuria la situació real de l’Ajuntament”, conclou.

Malgrat l’incompliment del compromís en la distribució de les responsabilitats municipals “no estic enfadat”, diu Porta. En tot cas, el seu malestar ve donat perquè “no em deixen fer més feina perquè no volen”.  En aquest sentit, el regidor d’Esports per sorpresa critica l’actitud que està tenint Clopés al capdavant de l’Ajuntament en la que “un dia et diu blanc i l’altre et diu negre”. Però el més greu, afegeix, és que després de més de nou mesos amb el nou equip de govern manant a l’Ajuntament de Massanes, Porta diu que encara no ha tingut ocasió de poder parlar amb l’alcalde en persona.

Jordi Porta havia estat l’alcalde de Massanes a l’anterior legislatura per la candidatura de CiU. A les darreres eleccions municipals, pels desencontres amb la direcció de la federació nacionalista, Porta va passar a encapçalar la candidatura del PP en un municipi on van concórrer cinc candidatures per optar als set regidors que formen el Ple a escollir entre 552 veïns. El resultat electoral va respondre a la divisió de propostes amb dos electes per a IpM i PSC, i un per a ICV, CiU i PP. La sopa de lletres es va resoldre amb la proposta d’un govern de concentració que, arran la denúncia de Porta, posa de relleu que la unitat no sempre implica consens.

Etiquetes: