Els Bombers de Palautordera participen a un simulacre de recerca nocturna a Collserola

Bombers del cos de voluntaris de Santa Maria de Palautordera han participat, juntament amb efectius d’altres cossos com el Grup d’Actuacions Especials (GRAE), el Grup Caní de Recerca (GCR), el Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), a més de bombers d’altres parcs d’arreu de Catalunya, a un simulacre de recerca nocturn de dues persones desaparegudes. El simulacre es va fer al parc de Collserola la matinada de dijous de la setmana passada ja que, segons Bombers de la Generalitat, la meitat de els recerques de persones extraviades es fan de 5 de la tarda a 9 del vespre.

La major part dels rescatats són persones que s’endinsen a la muntanya i la foscor els sorprèn. El cap dels equips especials dels Bombers de la Generalitat, Sebastià Massagué, ha remarcat que, ara que arriba el bon temps, s’estima que produirà un increment de la pràctica dels esports i les activitats a la muntanya i, per aquest motiu ha aconsellat que quan es planegi tornar tard de l’escapada es dugui sempre una llanterna a sobre, a més de roba d’abric i un mapa de la zona. En aquest sentit ha destacat que aportar als Bombers una informació exacta del darrer lloc on es té constància d’haver passat facilita molt la seva tasca de rescat.

Al simulacre realitzat a Collserola, els Bombers participants havien de fer la recerca de dues persones desaparegudes al parc, en una activitat inscrita en el marc del conveni de col·laboració que recentment van signar el departament d’Interior i l’editorial Alpina que preveu que els Bombers de la Generalitat utilitzin la cartografia editada per aquesta firma i que també col·laborin en l’actualització permanent dels mapes. El Cos de Bombers organitza cada any diversos simulacres, tant de rescat com d’extinció, tractament de matèries perilloses o excarceració.

Etiquetes:
%d bloggers like this: