Les obres del TAV entre Barcelona i Perpinyà s’endarrereixen fins al 2013

L’Alta Velocitat no unirà Barcelona amb la Catalunya nord fins, com a mínim, el tercer trimestre del 2013. Les obres del TAV, que transcorre el Baix Montseny de cap a cap, s’han endarrerit perquè dues de les obres “cabdals” per acabar els treballs encara no estan ni licitades i això provoca un nou endarreriment en el calendari, segons ha subratllat el secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet. El secretari ha assegurat que no hi ha “cap raó tècnica ni econòmica” que justifiqui aquest nou retard i ha lamentat que l’anterior govern estatal “ocultés” la informació al Govern. Concretament, falta licitar la col·locació de la via entre Sagrera i Mollet i l’equipament de les andanes de l’estació del TAV a Girona i la connexió amb l’actual.

L’anunci de Calvet ha arribat després que la ministra espanyola de Fomento, Ana Pastor, admetés el mes de març que no podia assegurar que tota l’obra estigués acabada i entrés en funcionament el desembre del 2012, el calendari que mantenia l’anterior executiu. Ara l’Estat ha comunicat al Govern que segur que no serà una realitat abans del tercer trimestre del 2013. Això és pràcticament un any més tard del previst.

 “Parlem de 33 milions d’euros en total, una quantia que no justifica un nou retard”, ha afirmat Calvet que ha criticat durament que l’anterior executiu espanyol am,agués aquesta informació al Govern de la Generalitat. Això ha provocat que fins ahir no descobrissin el nou calendari ni l’endarreriment en l’execució de les obres. “El nou ministeri de Foment ja s’ha posat mans a l’obra per licitar el que falta”, ha explicat el secretari de Territori i Mobilitat.

Calvet, ha assegurat que es miren aquest nou termini amb cautela perquè ja estan “escamats” amb els constants endarreriments de l’obra. Calvet ha recordat que ja fa tres anys que, suposadament, els trens havien de circular des de Barcelona fins a Perpinyà en Alta Velocitat. “Primer el 2009, després finals del 2012 i ara finals del 2013” ha lamentat.  Calvet ha fet aquestes declaracions en una conferència al Cercle d’Infraestructures de Girona on Calvet ha analitzat la situació de les infraestructures al país. En aquest sentit, Calvet ha admès que no estan “gens contents” amb els Pressupostos Generals de l’Estat perquè perpetua el dèficit en infraestructures a Catalunya.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: