Mig centenar de persones participen al ‘joc dels ous’ de Gualba el Dissabte Sant

Fins a 33 persones a les cartes, al canari, i 21 al dòmino, van participar dissabte al tradicional ‘joc dels ous’ que es va celebrar per tercer any consecutiu al bar Avalon de Gualba, que regenta Ignasi López. Un total de 54 persones a les que, ben entrada la nit, se n’anaven sumant d’altres mentre alguns dels jugadors ja es retiraven. El ‘joc dels ous’ és una tradició gualbenca que se celebra Dissabte Sant i la seva peculiaritat és que els jugadors, enlloc de monedes o fitxes, fan apostes amb ous de gallina.

Des de fa nombroses dècades que el municipi conserva aquesta cita que només se celebra un dia a l’any. Les partides comencen passades les 10 del vespre i s’allarguen fins a les 4 o les 5 de la matinada. A la mitjanit, els jugadors fan una aturada per menjar truites dels ous apostats.

Si aquesta és una tradició ja molt arrelada al municipi, Gualba està intentant recuperar un altre esdeveniment propi vinculat amb la celebració de la Setmana Santa. Es tracta dels Esclops de Déu, pel Divendres Sant, que aquest any s’ha començat a jugar de nou. El joc consisteix en què mentre es canta la cançó dels ‘Esclops de Déu’ els participants es van passant una fitxa de dòmino seguint el ritme variant de la cançó segons qui la canta. La persona que perd el ritme i no passa la fitxa a temps ha de pagar una penyora que, en aquesta ocasió, consistia en cèntims per contribuir a omplir el porró de cervesa.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: