Santa Maria de Palautordera se suma a la Carta Europea del Turisme Sostenible

L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha aprovat, en Junta de Govern, la seva adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una eina de gestió que permet la millora de l’activitat turística en els espais protegits d’arreu d’Europa a partir de factors com tenir en compte les seves necessitats mediambientals, la seva població o les empreses turístiques locals.

A partir de la seva adhesió en aquest marc, Palau participarà al Programa d’Actuacions de la Carta assistint a les reunions del Fòrum permanent d’aquest ens que se celebren periòdicament i a les del grup de treball. També prendrà part al desenvolupament del programa i contribuirà a divulgar els principis de la CETS i les activitats que realitza. En aquest sentit, l’Ajuntament ha assegurat que mantindrà una relació fluïda amb el Parc Natural del Montseny, que és l’ens impulsor d’aquesta Carta, però també treballarà en col·laboració amb altres entitats i administracions que centren la seva feina en el mateix àmbit territorial i en la mateixa temàtica.

D’altra banda, l’Ajuntament obtindrà un reconeixement Europeu per de pertànyer a un espai natural protegit acreditat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible. El procés per obtenir la Carta requereix una relació estreta de col·laboració amb els actors locals (administracions públiques, empresaris turístics, associacions i d’altres) per definir conjuntament, a partir d’un procés participatiu, una  estratègia i un pla d’acció a 5 anys per desenvolupar un turisme sostenible al territori.

La Carta s’estructura en 10 principis fonamentals: treballar en col·laboració i implicar a totes les parts relacionades amb el turisme del parc natural per desenvolupar i gestionar l’espai natural; definir una estratègia i un pla d’acció a cinc anys vista en favor d’un desenvolupament turístic sostenible; protegir i donar valor al patrimoni natural i cultural; oferir una experiència d’alta qualitat als visitants; proporcionar-los informació adequada; promocionar productes turístics genuïns; ampliar els coneixements sobre l’espai natural protegit i la sostenibilitat; garantir la millora de l’activitat turística sense reduir la qualitat de vida de la població local; augmentar els beneficis del turisme per l’economia local; i, finalment, controlar el flux de visitants per reduir els impactes negatius.

L’àmbit de la Carta Europea de Turisme Sostenible supera els límits del Parc Natural i s’amplia a Hostalric, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Hilari Sacalm, Santa Maria de Palautordera, Balenyà, Centelles, Espinelves, Taradell i Tona. Aquest àmbit te una superfície de 83.446,56 hectàrees (el 63 per cent incloses dins els límits del Pla Especial) i una població de 116.043 habitants (només un 0,9 per cent habita dins els límits del Pla Especial).

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: