Creu Roja presenta el programa VBellesa Activa de suport a la gent gran a la comarca

Un suport a les persones grans de 24 hores al dia els 7 dies de la setmana és el que pretén oferir el programa VBellesa Activa que dijous va presentar a Sant Celoni el president de Creu Roja de Barcelona Josep Quitet i la directora de gent gran i dependencia de Creu Roja a Catalunya Susana Roig, en un acte a la sala Bernat Martorell. Quitet va destacar que el programa té per objectiu reforçar les línies de treball i intervenció amb el col·lectiu de gent gran, amb la finalitat de promoure l’envelliment actiu, participatiu i autònom.

Quitet va destacar que amb VBellesa Activa, que se sustenta a partir de voluntariat, “es vol ser cada cop més a prop de les persones grans per evitar el seu aïllament, per detectar les necessitats emergents i per fer que tinguin més ajuda i acompanyament”. Malgrat la singularitat del projecte, va explicar el president de Creu Roja, no es tracta d’un programa nou sinó que ha nascut ajuntant “totes les accions que Creu Roja destina al col·lectiu de gent gran, amb la incorporació de les noves tecnologies i sumant la complicitat de nous voluntaris”. Així, especifica, una de les claus serà treure rendiment de la xarxa telefònica i informàtica de manera que aquelles persones grans que ho necessitin, prèvia selecció de serveis socials, puguin trobar un interlocutor a qualsevol hora del dia per atendre’ls i sol·licitar-los ajuda, per exemple, per desplaçaments al metge.

“Potser la persona que contestarà en aquell moment no estarà físicament a Sant Celoni”, explica Quitet, però podrà incorporar telemàticament a l’agenda de tasques de Sant Celoni a quin voluntari se li assigna l’acompanyament. És en aquest sentit que Quitet ha destacat la importància del paper que jugaran els voluntaris en la posada en marxa i desenvolupament d’aquest projecte assegurant que “és necessari que la societat es mobilitzi per crear una gran xarxa de voluntariat social, per poder fer realitat l’objectiu del projecte VBellesa Activa”.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, que va intervenir en nom de tots els alcaldes del Baix Montseny, va agrair “la força de l’Assemblea local de Creu Roja, i als seus voluntaris, sempre tan actius i generosos donant el seu temps a qui més ho necessita” i, a més de sumar-se a aquest programa, va fer una crida a la societat civil a incorporar-se com a voluntariat. 

A l’acte hi van assistir un centenar de persones, entre els que s’hi comptaven els alcaldes de Campins, Llinars, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina, a més de representants de l’Associació Neurològica Amics Baix Montseny, l’Associació Contra el Càncer, Càritas, Donants de Sang, l’Hospital de Sant Celoni, parròquia, Policia Local i Mossos d’Esquadra.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: