La Mongia organitza dues visites per explicar ‘L’aigua a Vilamajor’

El punt d’informació del Parc Natural a Sant Pere de Vilamajor, la Mongia, ha organitzat dues visites guiades i comentades per Higini Herrero per als dies 20 i 25 d’abril sota el lema comú ‘L’aigua a Vilamajor’. La primera sortida serà ‘L’aigua al Pla de Vilamajor’, divendres.

L’expedició sortirà a les 7 de la tarda des de la mateixa Mongia i recorrerà els voltants del Pla de Vilamajor a la recerca de diversos racons que compten amb l’aigua com a protagonista. Fonts, mines, recs, rieres, basses, pous, molins, ponts i altres elements permetran donar a conèixer com s’aprofitava l’aigua en el passat, com es capta o com funcionen els aqüífers, entre d’altres qüestions. El recorregut, d’entre 1 i 2 hores de durada, no presenta dificultats i hi poden participar persones de totes les edats.

El segon dels recorreguts sortirà el 25 d’abril i se centrarà en ‘L’ermita de Sant Elies’. L’activitat s’emmarca en el tradicional Aplec on, un cop acabada la missa, al voltant de la 1 del migdia, els interessats podran concentrar-se davant el portal d’aquest temple per descobrir-ne la història, l’origen, la llegenda i la festa.
 Herrero també donarà a conèixer  qui hi vivia, quan es va construir la primera capella, com va modificar-se la capella i com i qui la va enderrocar. La visita serà al mateix temple, molt vinculat a l’aigua, mentre es fa temps entre la missa i el dinar popular.

Etiquetes: