Desenes d’actes arreu de la comarca per un Sant Jordi que pren el cap de setmana

Els municipis del Baix Montseny celebren a partir d’aquest dissabte, i fins dilluns,  Sant Jordi, tot un seguit d’activitats culturals, festives i socials per commemorar la Diada del llibre i la rosa.  A tots els municipis s’hi podran trobar parades de llibres i de roses, tant d’entitats  i associacions de les localitats, com també de llibreries. Però a banda dels tradicionals estands, per la Diada de Sant Jordi també se celebraran tota mena de tallers infantils, xocolatades, cercaviles, recitals de prosa i poesia, presentacions de llibres com en el cas de Fogars, Llinars o Sant Pere de Vilamajor, es lliuraran els premis dels Jocs Flors a Breda i Hostalric i, també, es podrà participar en mercats d’intercanvi de llibres.

Arbúcies. Dilluns, 23 d’abril, dia de Sant Jordi, la plaça de la Vila acollirà tota parades de llibres i roses de diferents establiments de la vila, com també d’entitats que aprofiten la diada per sortir al carrer. Entre les associacions que s’hi podran trobar hi haurà Arbúcies per la Independència, que promocionarà la campanya ‘Dóna la cara per la independència’ de manera que els ciutadans que vulguin podran sumar-se a les més de 15.000 persones que ja s’hi han adherit.

La Batllòria.  El carrer de les Escoles serà el centre neuràlgic dels actes de Sant Jordi que se celebren, dissabte, a partir de les 11 del matí, amb la venda de roses i llibres nous i de segona mà. També a partir de les 11, i fins la 1 del migdia, hi haurà un concurs de dibuixos per a la portada del programa de la Festa Major d’Estiu. A la tarda, hi haurà un taller infantil per elaborar punts de llibre, una rosa i un drac, a més d’un berenar per a tota la mainada de pa amb xocolata que organitza l’AMPA Escola Montnegre. A les 6 de la tarda, sortiran els gegants que faran una petita cercavila. A Can Bruguera, a les 7 de la tarda, es farà una interpretació de la llegenda de Sant Jordi a càrrec dels alumnes de 6è de l’Escola Montnegre. Finalment, un sopar popular tancarà els actes  a partir de dos quarts de 9 del vespre, a la plaça de l’Església, i a les 10, a la mateixa plaça, hi haurà havaneres amb el grup Port Vell.

Breda. A Breda, els actes de Sant Jordi s’allargaran durant el cap de setmana. El dissabte, dia 21, a partir de les 10 del matí, hi haurà uns tallers per a la mainada a la plaça Lluís Companys que organitzen la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC). A partir de dos quarts de 6 de la tarda es commemorarà el Dia Internacional de la Dansa amb actuacions de l’Escola de Música i Dansa i els alumnes de l’esportiu Mètric de Sant Celoni. En cas de pluja, l’activitat es farà al Cercle Bredenc. Per acabar els actes de dissabte, l’entitat U97KOU oferirà una cercavila de foc a partir de les 6 de la tarda, i després es farà una botifarrada popular a la plaça Lluís Companys, organitzada per la UBIC i amb la col·laboració d’U97KOU. El preu del sopar és de 3 euros. Diumenge hi haurà parades de llibres i roses a la plaça de la Vila amb diferents entitats. La UBIC posarà un estand amb un mercat del llibre, des de la parada de la Biblioteca es farà un intercanvi de llibres, i hi haurà mercat de llibres de segona mà amb la fundació Oncolliga. L’entitat U97KOU també posarà un estand amb llibres de segona mà. Finalment, a dos quarts de 2 del migdia, al Centre Cultural els Forns, es farà el lliurament dels premis dels Jocs Florals de Sant Jordi.

Campins. L’Associació Cultural els Forns de Campins farà, diumenge, 22 d’abril, a les 12 del migdia, un homenatge a Àngels Vilà i Rius amb la descoberta de la placa que durà el seu nom la biblioteca de l’escola de Campins. Després de l’homenatge, es farà la lectura de textos en vers i prosa.

Cardedeu. Des de dissabte i fins dilluns, els carrers del centre de Cardedeu acolliran les diverses parades de llibres i roses. A banda, però, per avui s’ha programat un taller que porta per títol ‘Fem un roser per Sant Jordi!’, a dos quarts de 7 de la tarda, al Museu Arxiu Tomàs Balvey. Per al dilluns, s’ha organitzat una passejada per un ‘Cardedeu imaginat’: Els alumnes de 2on de batxillerat del Taller Ginebró, han inventat històries dels racons més misteriosos del centre de Cardedeu. La trobada per començar la passejada serà davant de la Biblioteca i l’activitat es farà des de tres quarts d’11 a un quart d’1 del migdia. Finalment, també dilluns, es farà el lliurament de premis del concurs de microrelats que organitza la Unió de Botiguers de Cardedeu i la Biblioteca Marc de Vilalba.

Fogars. L’Associació de Dones de Fogars presenten dilluns, 23 d’abril, un llibre de receptes de cuina que han escrit algunes de les associades i que porta per títol ‘El recetario de les Dones de Fogars’. La presentació es farà a les 6 de la tarda al Museu de la Pagesia.

Hostalric. La plaça dels Bous d’Hostalric serà el centre neuràlgic de la Festa de Sant Jordi d’aquest dilluns, 23 d’abril. A primera hora del matí es començaran a instal·lar les parades que hi haurà durant tot el dia a la plaça.  A més, a partir d’un quart de 10  del matí i fins a un quart d’1 del migdia, hi haurà un taller infantil de punts de llibre i el lliurament dels premis dels guanyadors dels Jocs Florals d’Hostalric. Per altra banda, durant tot el dia de Sant Jordi, a la plaça dels Bous, hi haurà un mercat d’intercanvi de llibres, còmics, CD i DVD. A la tarda, a les 5, es donarà el tret de sortida al concurs Modest Salse de poesia a la mateixa plaça dels Bous i música en viu amb la cantautora Núria Cortell. A dos quarts de 6 de la tarda es farà un recital de poesia per part dels antics guanyadors dels Jocs Florals i a les 6 hi haurà un concert amb l’orquestra Pau Casals de Vidreres. Finalment, a tres quarts de 7 de la tarda, es farà el lliurament dels premis Modest Salse.  A més, el dimarts 24 d’abril, a la biblioteca de l’IES Vescomtat de Cabrera, s’han programat tallers infantils de Sant Jordi a partir de les 5 de la tarda. Les inscripcions es poden fer fins el dilluns 23 d’abril l’Ipunt i a la mateixa biblioteca.

Llinars. Per a aquest dissabte dissabte, la celebració de Sant Jordi començarà amb la presentació del llibre ‘Pesos, mides i mesures al principat de Catalunya i Comtats de Rosselló i Cerdanya a finals del segle XVI (1587-1594)’ de l’escriptor local Francesc Teixidó. L’actees farà a les 7 de la tarda a la sala d’actes de la Biblioteca. Per diumenge, Marina Martori signarà el seu llibre ‘Dones Salvatges’ a la parada de la llibreria ‘El Peque’, de 5 a 6 de la tarda, a la plaça dels Països Catalans i el dilluns a la parada de la llibreria Suelves de les 4 a dos quarts de 6 de la tarda. El dilluns hi haurà parades de llibres i roses durant tot el dia a la plaça dels Països Catalans. A partir de les 5, es faran activitats infantils i xocolatada a càrrec de La Palangana; taller de punts de llibre; a dos quarts de 6 ballada de sardanes a càrrec de Lluïsos que organitza l’Agrupació Sardanista de Llinars. A la sala d’actes de la Biblioteca a les 6 de la tarda, lliurament dels premis del concurs de fotografia i imatge ‘In the name of love’. A més, el Casal Parroquial oferirà un esquetx de l’obra ‘Històries d’amor a l’Empire State’. Per cloure els actes, s’ha programat un concert de Sant Jordi a càrrec de la coral Turó del Vent a dos quarts de 10 del vespre a l’església de Santa Maria del Prat. Finalment, per dijous 26 d’abril, es farà una xerrada a càrrec de l’escriptora Maria Mercè Roca sobre el seu últim llibre ‘Bones intencions’, a dos quarts de 8, a Can Mas Bagà.

Sant Antoni de Vilamajor. L’Agrupació d’Amics de Sant Antoni de Vilamajor organitzen la diada de Sant Jordi al municipi amb les parades de llibres i roses durant tot el dia a la plaça de la Vila.

Sant Celoni. La llegenda de Soler de Vilardell i els símbols que l’envolten centraran els actes de Sant Jordi que se celebraran a Sant Celoni i que comencen avui, dissabte, i s’allargaran fins dilluns, Diada de Sant Jordi. L’acte més destacat de la celebració és la representació de ‘La llengeda de l’espasa’ del Centre Municipal d’Expressió en la que hi participen unes 200 persones, tant del Centre com de diverses entitats. A banda, però, les activitats de l’Associació de Veïns del carrer Major de Dalt i la tradicional Fira Medieval i les parades de llibres i roses i els actes i tallers a la plaça de la Vila de Sant Celoni també tindran una especial rellevància. Dissabte, a primera hora del matí, esmorzar i taller de maquillatge a la plaça de la Vila i al carrer Major de Dalt, Fira Medieval amb parades emulant l’edat mitjana que organitza l’AMPA Centre Municipal d’Expressió i l’Associació de Veïns del carrer Major de Dalt. Una mostra que es podrà visitar durant els tres dies que s’allargarà la festa. A partir de les 5 de la tarda, però a la plaça de la Vila, hi haurà la plantada de gegants i la posterior cercavila pel centre del municipi de les colles geganteres de Sant Celoni, que s’acabarà a dos quarts de 7 de la tarda amb la ballada final, una xocolatada i tallers al pati de l’escola l’Avet Roig. Per tancar els actes d’avui, celebració d’un sopar a dos quarts de 9  a la plaça Comte de Montseny. Diumenge, els actes començaran amb una passejada guiada a les 10 del matí que sortirà des de l’estació. La caminada porta per títol ‘la Tordera entre parcs’ i permetrà conèixer l’ecosistema fluvial i la seva funció com a eix vertebrador del territori. Finalment, dilluns, el dia de Sant Jordi, a la plaça de la Vila s’hi podran trobar parades de llibres i roses. A la tarda, a les 6 al Sax Sala, presentació del 22è número de la revista ‘Suar tinta’ de l’Escola d’Adults. A més, els alumnes del centre faran una lectura del conte  ‘L’espasa de Soler de Vilardell’. A les 7 a la Sala Bernat Martorell de Can Ramis, presentació del tríptic ‘Una colla de mots de foc i festa’ que han elaborat els alumnes dels cursos de català per adults.

Sant Feliu de Buixalleu. Dissabte, a les 4 de la tarda inici de la celebració del dia de Sant Jordi amb el parlament de benvinguda i una actuació musical a càrrec dels alumnes de l’escola les Alzines Balladores. La Colla Bastonera els Picasoques de Sant Feliu de Buixalleu també participa a la Festa del Llibre i la Rosa. A dos quarts de 6, xocolatada popular; la cuinera àvia Remei i col·laboradora del programa Divendres de TV3 presentarà els seus llibres de cuina; els Joves de Sant Feliu representaran la ‘Llegenda de Sant Jordi’ amb ombres xineses; i a les 7 de la tarda, acte de cloenda amb l’actor Marcel Tomàs. A més, durant tota la tarda es podrà gaudir de l’exposició de manualitats de punt de creu fetes per Angelina Viñets, d’un taller d’escombres de bruc a càrrec de Josep Pla i joc de bitlles catalans entre d’altres tallers i jocs per a nens i nenes. La festa està organitzada per l’AMPA de l’escola  i hi col·laboren l’Ajuntament de Sant Feliu i de Massanes.

Sant Hilari Sacalm. El dilluns, 23 d’abril, la Biblioteca municipal de Sant Hilari acollirà un recital lliure obert al públic de les 6 a les 7 de la tarda.

Sant Pere de Vilamajor. El 23 d’abril, Sant Pere de Vilamajor celebrarà la Diada de Sant Jordi a la Rectoria, que s’omplirà de parades de llibres i roses a partir de les 5 de la tarda. A més de la compra de llibres i roses, s’hi podran intercanviar llibres entre els alumnes de les escoles o gaudir d’una xocolatada. L’activitat està organitzada per les AMPA de l’Institut Vilamajor i de les escoles Torre Roja i Vilamagore, pel Centre d’Art la Rectoria i per la companyia Còmics Tirant del Carro.

Santa Maria de Palautordera. Els actes de Sant Jordi, el dilluns 23 d’abril, se celebraran a la plaça Major de Santa Maria de Palautordera al llarg de tot el dia on hi haurà parades de roses i llibres. A les 5 de la tarda es farà la presentació del projecte del Grup de Tertúlies Literàries de Palau; a les 6, un concert ‘Cançó catalana d’ahir i d’avui’ a càrrec de Cesc Martorell i Marc Sogues; i a les 7 de la tarda, hissada de la Senyera.

Vallgorguina. L’Associació de Veïns de Baronia del Montseny ha organitzat un berenar avui dissabte, a les 5 de la tarda, al local de l’entitat on també es repartiran llibres. I a partir de les 6 de la tarda, les activitats es repetiran al local del Caliu el Dolmen, a la plaça de la Vila.

Vilalba Sasserra. La Diada de Sant Jordi, dilluns, la plaça de l’Església de Vilalba Sasserra acollirà durant tot el dia parades d’intercanvi de llibres de segona mà, de venda de llibres nous, roses i també s’hi podran trobar parades de productes fets a mà pels avis de la residència i de les mares de l’AMPA de l’escola.  A la tarda, a partir de les 5, xocolatada per a tots els assistents i tallers de manualitats i, a dos quarts de 6 espectacle infantil amb la companyia La Coctelera amb la representació de ‘L’autèntica llegenda de Sant Jordi’.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: