Arriba a Hostalric el ‘Concert desconcertant’ de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà

Hostalric acull aquest diumenge, 22 d’abril, el ‘Concert desconcertant’ de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE), que es farà a les 6 de la tarda al Centre Cultural Serafí Pitarra. El ‘Concert desconcertant’ és una obra que l’OCE ha portat arreu del territori català, apta per a tots els públics, i amb una clara intenció lúdica amb accions dinàmiques, plenes de comicitat però sense perdre mai l’alt nivell musical de la institució. El ‘Concert desconcertant’ ja ha passat per alguns municipis del Baix Montseny com és el cas de Sant Hilari Sacalm ara ja fa uns mesos i que va tenir una gran acceptació entre el públic que va assistir a l’actuació de la OCE.

L”OCE va ser fundada a Figueres (Alt Empordà) l’any 1989 i és l’única orquestra de corda professional i estable a Catalunya. Ha actuat a 43 països dels cinc continents, portant a terme més de 2.500 concerts en els seus 17 anys d’existència. Amb 11 CD i 3 DVD enregistrats, avui en dia és considerada la intèrpret més important de compositors catalans, atès que en tots els concerts inclou, com a mínim, una obra d’algun d’ells. La seva versatilitat i funcionament organitzatiu com a fundació privada sense ànim de lucre li permet portar la música des de poblacions petites empordaneses fins a ciutats com París, Viena, Colònia (Alemanya) Nova York, Moscou, Tòquio, o Pequín.

Amb un repertori que consta de 628 obres i uns components seleccionats d’arreu del món, l’OCE ha rebut distincions com a Membre d’Honor del Consell Internacional del Moviment Europeu, Premi Popular de la COPE, Premi Sirena l’any 2001 i el Premi Nacional de Música l’any 1992 al millor intèrpret de música clàssica. El seu director titular és, des de la fundació de l’orquestra, el mestre Carles Coll.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: