El tercer robatori a punta de pistola en any i mig obliga a tancar una joieria a Sant Celoni

Un grup d’homes van atracar dijous al matí la joieria Cruells de Sant Celoni amenaçant amb una arma de foc a la dependenta de l’establiment i al pare de la propietària, que va resultar ferit per un cop de pistola que li va provocar un trau al cap. Aquesta és la tercera vegada que entren a robar a la mateixa joieria en un any i mig, ja que la botiga havia patit incidents similars el novembre de 2010 i el novembre de 2011 i, de fet, estava en procés de liquidació dels seus productes perquè els propietaris estan tips de patir situacions similars.

El robatori de dijous va passar pels volts de tres quarts d’11 del matí quan un home va trucar a la porta interessant-se pels productes de la joieria, segons han explicat des de l’establiment. Al cap de poca estona en va aparèixer un segon que, a empentes, va fer entrar a la rebotiga les dues persones que s’ocupaven de la joieria a la rebotiga. Aleshores, expliquen, van facilitar l’entrada a dues persones més i van lligar la dependenta i al pare de Maria Àngels Cruells, propietària de l’establiment, que posteriorment va haver de ser traslladat a l’Hospital de Sant Celoni pel cop rebut al cap. Sospiten, a més, que en l’atracament encara hi van participar almenys dos altres lladres que vigilaven des de l’exterior.

Els assaltants van dirigir-se a la caixa forta i van endur-se diners en efectiu i productes de la joieria per un valor que encara es desconeix i que els propietaris han començat a calcular a partir dels inventaris. La mateixa Cruells va precisar atenció mèdica quan, en tornar a l’establiment i descobrir que els havien tornat a atracar, va patir una taquicàrdia.
 “Les tres vegades que han entrat duien armes de foc”, assenyala un responsable de l’establiment que assegura que a les prestatgeries estaven força buides perquè tenien intenció de tancar la botiga i estaven de liquidació a causa dels robatoris soferts anteriorment.

“Tan sols havíem reposat una mica de material de cara a les festes”, expliquen, que volien acabar de vendre al llarg del proper mes abans de baixar la persiana. Aquest tercer robatori, han conclòs, “ens ha fet avançar la decisió de tancar”.
 En els 26 anys que la joieria està situada al número 23 del carrer Major, no havia patit aquest tipus de robatoris ni amb aquesta freqüència. Anteriorment, en alguna ocasió, els havien entrat de nit, com en d’altres establiments, i no a plena llum del dia i a punta de pistola. En el decurs d’aquests anys, a més, la joieria havia intensificat els sistemes de seguretat incorporant càmeres i permetent l’accés a l’establiment als clients només si se’ls obria des de l’interior. “Des del segon robatori”, expliquen, “a més d’una persona se li ha dit que no se li obria la porta, però a simple vista no pots saber si és algú que et ve a comprar o a robar”, assenyalen.

D’altra banda, des de la joieria atribueixen el fet que hagin patit més atracaments que la resta d’establiments d’aquestes característiques del municipi al fet que els altres es troben en zones de vianants, mentre que la joieria Cruells està situada en un carrer transitable, a tocar del carrer Doctor Trueta, una via que, precisament, és la principal entrada i sortida del municipi i connecta directament amb la C-35 i l’accés a l’autopista AP-7.

A més, altres mesures de seguretat com la caixa forta d’obertura retardada tampoc han resultat efectives perquè, a efectes pràctics, l’havien de mantenir oberta, han assenyalat. “No li puc dir a un client que s’esperi un quart d’hora que s’obri la porta per vendre-li un producte, perquè amb aquest temps se’n pot anar a una altra botiga i comprar-lo”, han remarcat. Per aquest motiu, els lladres no van trobar impediment en emportar-se el contingut de la caixa.

Si en el primer dels robatoris els lladres es van endur les cintes de seguretat, en el segon i en aquest tercer no ho han fet. Els propietaris de l’establiment, però, es mostren poc esperançats de poder recuperar el material robat perquè els Mossos d’Esquadra els han assegurat que els lladres es desprenen molt ràpid de les joies i és molt difícil enxampar-los en possessió dels productes robats.

Els Mossos d’Esquadra, que van rebre l’avís del robatori a les 11 menys cinc minuts del matí, van fer un ampli desplegament de control de les sortides tant de Sant Celoni com de les carreteres principals de la vila i dels municipis veïns. Un dispositiu que, des de Mossos, s’ha qualificat com a “habitual” en aquests casos per procurar localitzar els autors dels fets. La investigació l’ha assumit la Unitat Central d’Atracaments dels Mossos d’Esquadra, amb seu a Sabadell i en el moment del tancament d’aquesta edició encara no s’havia practicat cap detenció relacionada amb aquest atracament.

Des de la joieria es considera que l’atracament va ser obra d’una banda organitzada i era molt similar als ateneriors episodis que s’havien viscut a la botiga. En els tres casos, els lladres parlaven en espanyol, han assegurat. Aquesta vegada, els assaltants haurien deixat el vehicle a un carrer proper a la joieria i es van fugar immediatament després d’haver sostret de l’establiment totes les joies i diners en metàl·lic que van poder en una operació que tan sols va arribar a durar uns 10 minuts en total.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: