El concurs per al Teatre de Llinars, suspès perquè premiava la contractació d’aturats

La Cambra de Constructors de Barcelona ha presentat un recurs contra el concurs públic convocat per l’Ajuntament de Llinars per fer les obres de construcció del nou Teatre Auditori al municipi. El recurs, que ha obligat a suspendre la licitació, ha estat interposat, explica l’alcalde de Llinars, Martí Pujol, pel fet de donar punts a les empreses que es comprometessin a la contractació de 10 persones aturades per cada any de contracte (dos anys en total). Una contractació que, a més, l’Ajuntament esperava que es pogués fer a través de la borsa laboral local permetent, així, que la inversió que fa el municipi per aquesta obra permetés l’accés a la feina a persones aturades del mateix municipi.

Per Pujol, les pegues que hi ha posat la Cambra de Constructors “són contradictòries, perquè els constructors també volen treballar”. A més, assenyala, tot i que revisant la normativa és cert que “no es pot comptar una cosa que no sigui objecte del contracte”, és a dir, més enllà de la mateixa obra, altres municipis han incorporat aquesta clàusula a concursos públics i no hi ha trobat cap impediment.

L’Ajuntament de Llinars assenyala que davant d’aquest fet haurà d’aturar una o dues setmanes el concurs per poder refer les bases i evitar, així, allargar el procés per adjudicar l’obra del Teatre Auditori. Actualment està estudiant la possibilitat d’incorporar la contractació d’aquestes 10 persones per any com a condició obligatòria per a totes les empreses, i no en el sistema de puntuació. Tot i amb això, explica Pujol, “estem estudiant si podem fer-ho”, perquè no és clar que aquesta mesura sí que s’adeqüi a la normativa de contractacions. “Si no ens en sortim no és per falta de voluntat”, ha destacat, assenyalant que, a més, l’any vinent no podran disposar dels Plans d’Ocupació que han permès la contractació de set persones per a tasques de manteniment de carrers i espais públics del municipi a causa de les retallades de l’Estat i la Generalitat, segons els han informat aquestes administracions.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: