El govern podria obrir trams de l’Eix Transversal abans que acabin les obres

Alguns trams desdoblats de l’Eix Transversal, que transcórrer per Arbúcies i Joanet, podrien entrar en servei abans de mitjans del 2013, quan està previst que estigui enllestida tota l’obra. El secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, ha explicat que el Govern ja ha optat per obrir trams amb les obres acabades abans d’hora en altres carreteres, com ara la C-15, i que també ho podrien fer amb la C-25. Les obres, ha detallat Calvet, són “molt complicades” però, de moment, avancen a bon ritme dins el termini previst, ja que la previsió és que  les obres estiguin acabades l’estiu de 2013.  Calvet ha demanat paciència als conductors que han d’utilitzar aquesta via perquè hi ha molts quilòmetres en obres i ha exposat que segurament l’actual govern hauria plantejat fer-les per fases per evitar aquesta situació i no tot de cop, tal i com s’està fent.

Les obres de desdoblament de l’Eix Transversal, que abasten 153 quilòmetres entre Girona i Cervera, tenen un pressupost de 708,3 milions d’euros. La nova C-25 és l’obra viària més gran de la Generalitat i, a més de l’ampliació de la calçada, també suposa aixecar 50 viaductes, foradar 14 túnels i construir 40 enllaços al llarg d’aquesta carretera.

Des de l’inici de l’ampliació, hi ha hagut diverses crítiques sobre com s’estan duent a terme les obres, ja que es van tancar els tercers carrils i, ara, hi ha molt pocs trams en què es permeti als vehicles poder fer avançaments. A banda, els veïns de Joanet també s’han vist afectats per les obres d’aquesta via, ja que els camions que treballen a l’alçada del túnel de Joanet han deixat la carretera que porta a aquest nucli en molt males condicions, ja  que la via està plena de forats , que obliguen als vehciles a fer maniobres.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: