El trasllat dels dipòsits de la Salle de Sant Celoni acabarà al juny i el pàrquing al setembre

L’Ajuntament de Sant Celoni ha afirmat que durant el mes de juny finalitzarà la construcció dels nous dipòsits d’aigua a Can Sans i la derivació de la conducció des del dipòsit de la Salle cap a aquest nou espai. Això permetrà, ha assegurat el consistori, que a partir d’aquest mes es pugui començar l’enderrocament del dipòsit situat davant de l’escola la Salle, al carrer Germà Emilià, i començar la construcció del nou aparcament municipal. El pàrquing públic, ha explicat el govern, s’espera que pugui estar acabat a l’entorn del mes de setembre i constarà d’unes 90 places al centre mateix de Sant Celoni que se sumaran a les 193 recentment inaugurades als terrenys de l’antiga Derivados Forestales.

La junta de govern local de l’Ajuntament de Sant Celoni va aprovar fa setmanes tres projectes de millora de la xarxa d’aigües que també han de permetre tirar endavant aquesta operació. En aquest sentit, va donar llum verda, d’una banda, al projecte per a la instal·lació de la canonada d’impulsió des del dipòsit de la Salle fins al nou dipòsit del Turó de la Mare de Déu del Puig. Aquest fa referència al tram Collformic-dipòsit nou del Turó i suposarà una inversió de 39.133,05 més IVA.

D’altra banda, també es va aprovar el projecte per a la modificació de la xarxa de distribució per ampliar el pis de pressió del Turó, uns treballs que compten amb un pressupost de 21.091,33 euros més IVA. Finalment, també s’ha autoritzat el projecte de millora de la xarxa de distribució que suposarà una despesa de 52.715,59 euros.

Les actuacions per desmantellar el dipòsit d’aigua de la Salle, molt envellit i malmès pel pas dels anys, a un altre espai del municipi van començar el passat mandat. Aquesta iniciativa es va vincular des del principi a la construcció d’un aparcament que permeti facilitar l’accés al centre de la vila i, de retruc, a la zona comercial de Sant Celoni.

El projecte global comporta la construcció d’una planta potabilitzadora d’aigua a Can Sans per poder subministrar aigua tractada enlloc d’aigua clorada, així com dos dipòsits al costat de l’estació de tractament. A banda, també s’ha estat construint un dipòsit de menors dimensions al costat del que es troba actualment al costat de la Salle i, en el conjunt del projecte, també s’hi contemplen les canonades de transport dels cabals a tractar a l’estació de tractament i les de distribució de l’aigua tractada. El conjunt del projecte suposa una inversió global de 5,3 milions d’euros.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: