Les JERC denuncien agressions de membres de l’Esbarzer a Palautordera

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han denunciat que la portaveu i la secretària d’organització del Vallès Oriental van ser agredides divendres de la setmana passada “per part de membres del col·lectiu Esbarzer” de Santa Maria de Palautordera, vinculat a la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI), segons han assenyalat. Laia Carbó, portaveu de les JERC al Vallès Oriental, explica que a dos quarts de 5 de la tarda, quan eren al parc Pau Casals, es va agredir “físicament a un militant i verbalment a l’altre”.

L’atac, expliquen, es va produir quan les membres de les JERC s’anaven a trobar amb dues noies “que suposadament volien conèixer la nostra organització i amb qui s’havia quedat prèviament”. Quan van arribar, expliquen, es van trobar amb 8 persones que es van identificar com a membres de l’Esbarzer que “els han increpat, insultat i agredit físicament després d’assegurar que estaven envaint el seu territori”.

Com a resposta als fets, les JERC han remarcat que són una organització pacifica que creu en el diàleg com a única forma de relacionar-se i que rebutja enèrgicament la violència i per aquest motiu “condemnem aquesta agressió i anunciem que sota cap concepte deixarem de lluitar per un país lliure i socialment més just”.

Per la seva banda, davat d’aquests fets, l’assemblea de joves l’Esbarzer ha emès un comunicat en què qualifica de “calúmnies” les paraules de les JERC i han assegurat que les afirmacions que diuen que l’Esbarzer ha participat en una agressió a membres de la formació juvenil d’Esquerra “no tenen cap tipus de fonament”. “Ens desmarquem de l’autoria dels fets i denunciem l’agressió en cas que hagi tingut lloc” ha remarcat, afirmant que el col·lectiu es compromet amb “els mitjans de lluita no violents” i, en aquest sentit, no ha participat en activitats que comprometin la integritat física de les persones.

Tot i amb això, des de l’Esbarzer s’ha denunciat el que es considera un “oportunisme de l’organització JERC, que s’afegeix a la criminalització del jovent organitzat de Palautordera, amb nombrosos actes d’agitació al poble que pretenen adjudicar-nos i amb aquesta denúncia calumniosa”.  També han criticat l’ús “interessat que fa la JERC” dels noms de les organitzacions de l’esquerra independentista considerant que la formació juvenil actua amb “afany de criminalització a bona part del jovent independentista i socialista dels Països Catalans”, han conclòs.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: