Aprovada la proposta per fer el carril de vianants a la GI-552 a l’estació de Breda

La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució presentada per ERC que insta el Govern d ela Generalitat a construir un carril de vianants a la carretera GI-552 des del terme municipal de Breda fins a l’estació de ferrocarril de Breda-Riells i Viabrea. La secció local d’ERC de Breda ha celebrat l’aprovació d’aquesta proposta perquè és una reivindicació històrica i perquè consideren que es tracta d’una “carretera estreta i perillosa que alguns veïns fan a peu o en bicicleta per anar fins a l’estació”.

Per aquest motiu, ERC va presentar aquesta proposta de resolució al Parlament a través de la diputada republicana, Carme Capdevila, que inclou la necessitat de fer les reserves viàries necessàries per a la futura ampliació i millora d’aquesta carretera, de la que encara no s’ha notificat la data d’inici de les obres. Mentre no es faci l’ampliació, la proposta inclou la redacció del projecte d’un carril exclusiu per a vianants i bicicletes paral·lel a l’actual traçat de la carretera GI-552 i que ja podran utilitzar una vegada executat els veïns afectats.  Per Carme Capdevila, “això suposarà resoldre la perillositat que suposava per als veïns de Breda accedir en bicicleta o a peu fins a l’estació” i ha afegit que “podran fer aquest recorregut sense por a patir accidents amb altres vehicles”. 

El portaveu d’ERC, Dídac Manresa, també ha celebrat aquest pas endavant en aquest projecte que ha qualificat de “fita històrica”, i ha assegurat que “compleix una llarga reivindicació dels vilatans de Breda”. Manresa també ha volgut destacar la tasca i la insistència de la formació que representa per aconseguir aquest objectiu.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: