L’Escola de música de Sant Pere es trasllada al CEIP Vilamagore i reprendrà el curs en breu

L’escola Vilamagore serà, fins a final de curs, la nova seu de l’Escola de Música Microsons de Sant Pere de Vilamajor després que l’Ajuntament decretés la suspensió de les classes i el tancament de l’edifici que, fins divendres de la setmana passada, ocupava el centre al carrer Ripoll. Segons l’alcalde del municipi, Martí Artalejo, aquest edifici no complia la normativa de seguretat en aspectes com els espais, les sortides d’emergència o l’amplada de l’escala, entre d’altres, i “perillava la seguretat” especialment en sessions que aplegaven entre 20 i 30 nens a la vegada en un espai reduït.

Artalejo ha assegurat, però, que des del mateix moment que es va notificar a l’escola de música que havia de suspendre les classes també es van començar a buscar alternatives des del govern, tant en espais públics com centres cívics locals com als centres educatius. Les gestions s’han concretat a partir de la bona disposició de l’escola Vilamagore per acollir Microsons que possiblement reprendrà les classes la setmana vinent.

L’Ajuntament, així mateix, ha accedit a oferir suport logístic per traslladar els instruments i el mobiliari al nou espai perquè l’escola de música pugui finalitzar el curs escolar a aquest espai. “És molt provable que afrontant un problema” com l’espai inadequat de què disposava l’escola de música, remarca Artalejo, “acabin poden fer ús d’uns espais molt millors” que, a més, compleixen tots els requisits que fixa la normativa en tractar-se d’un centre educatiu.

El president de l’associació de pares i mares dels alumnes del centre, la Clau de Mi Bemoll, Carles Blanch, ha destacat la generositat de la direcció de l’escola que “ens ha acollit amb els braços oberts”. Blanch ha remarcat que el canvi representa “una bona oportunitat per a nosaltres, tot i que perdem un local propi” perquè s’hi guanyarà “en la qualitat dels espais”.

D’altra banda, ha agraït que el centre els hagi permès respectar els horaris que oferia l’escola de música, amb alumnes amb classes de 3 a 5 de la tarda, en horari lectiu, i s’ha mostrat esperançat que l’experiència fins a final de curs “sigui positiva i puguem continuar l’any que ve”. El canvi d’emplaçament del centre, a més, explica, podria accelerar la posada en marxa un projecte que es volia impulsar des de l’escola de música per oferir classes als centres educatius en horari extraescolar, com les hores del pati o als migdies.