Urbanisme dóna el vist-i-plau ‘in situ’ al POUM aprovat des de Vallgorguina

La representant del Servei Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, Isabel Boluda, acompanyada d’un tècnic, va visitar dimecres Vallgorguina per comprovar, al mateix municipi, la idoneïtat de les àrees de creixement que estableix el POUM, actualment en fase d’aprovació provisional. Després d’una reunió a l’Ajuntament per revisar els plànols del projecte i de la visita dels espais per veure les afectacions ‘in situ’, acompanyats per l’alcalde Joan Mora, els representants de la Generalitat van donar el seu vist-i-plau a la previsió formulada per Vallgorguina. “Ho veuen tot correcte”, ha afirmat Mora assenyalant que el proper pas serà parlar amb els propietaris dels sectors afectats per exposar-los alguns canvis que va introduir al POUM la Comissió d’Urbanisme i signar els convenis corresponents amb la propietat per passar novament el projecte per Ple abans que Urbanisme en faci l’aprovació definitiva, un cop resoltes les al·legacions.

Les zones de creixement que estableix el POUM, explica Mora, es concentren al Pla del Forn, Can Palomer (on es troben situades l’escola i la llar d’infants), el Cementiri “i principalment el passatge de la Riera nou, que serà un quart carrer paral·lel a la carretera Vella”. Aquest últim espai de creixement representa, a més, desafectar la variant projectada al municipi, que es traslladarà, explica Mora, a més amunt del camp de futbol. Això permetrà, ha remarcat l’alcalde de Vallgorguina, que el creixement es produeixi a partir del nucli i no en urbanitzacions, tal i com defensa la Generalitat.

El quart vial que contempla el POUM, que passarà pel costat del consultori mèdic, unirà l’entrada del Xeremell amb l’entrada de Can Puigdemir i “farà que es descongestioni de forma important el centre del nucli, quan es faci”, ha remarcat Mora. A més, el POUM també situa la zona d’equipaments esportius al Pla del Forn i, quan es desenvolupin aquest sectors, se situaran en aquest punt tant el camp de futbol com el pavelló poliesportiu. Aquest element també contribuirà a no haver de passar pel centre per accedir a aquests equipaments. Tanmateix, ha recordat l’alcalde, es tracta d’una planificació a llarg termini i probablement “passaran encara molts anys abans no es desenvolupin aquests sectors”.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: