Palautordera se suma al projecte ‘Ruta de la Tordera’ impulsat inicialment per Hostalric

L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha decidit sumar-se a la iniciativa ‘Ruta per la Tordera’ impulsada inicialment per l’Ajuntament d’Hostalric i que desenvolupa el Consell Comarcal de la Selva. L’alcalde de Palau, Jordi Xena, i el regidor de Turisme, Ramon Arabia, han mantingut una reunió amb l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias i el responsable de Desenvolupament del Consell Comarcal, Marc Corominas, per conèixer de primera mà el projecte orientat a enfortir l’economia de tots els municipis que voreja el riu Tordera a partir del turisme fluvial. La inclusió de Palau a aquest projecte es farà efectiva a la propera junta de govern local.

La ‘Ruta de la Tordera’ està concebuda com una oportunitat per donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de la zona a partir del riu. En aquest sentit, les administracions que hi participen donen un valor especial al fet que la conca de la Tordera compta amb una situació privilegiada per una iniciativa d’aquestes característiques, com unes comunicacions excepcionals, el fet de disposar d’infraestructura turística pròpia, de recórrer paisatges naturals de muntanya i de costa, la desembocadura a la Costa Brava i l’extens patrimoni cultural que l’envolta. Factors, entre d’altres, que consideren que permeten explotar  territoris interiors de la conca com un producte turístic de caràcter ecològic i cultural molt atractiu.

Al projecte de la ‘Ruta de la Tordera’ agents públics i privats col·laboren en la dinamització dels recursos naturals, culturals i immaterials vinculats al riu Tordera i la seva conca. Abasta municipis del Baix Montseny, la Selva i el Maresme i la proposta pretén treballar la vertebració territorial i els recursos turístics a la vegada.

Actualment, la ‘Ruta de la Tordera’ compta amb 15 municipis adherits. La iniciativa es concretarà potenciant rutes de senderisme i cicloturisme per atraure un visitant tipus respectuós amb el medi ambient i interessat en el territori per generar activitat a empreses de serveis, comerç i equipaments dels municipis que hi participen.

La Tordera, des del seu naixement a les fonts de Sant Marçal fins a la desembocadura, té un recorregut de 66 quilòmetres i travessa els termes de Fogars de Montclús, Montseny, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni i Hostalric, a més de la branca de la riera d’Arbúcies, un dels efluents més cabalosos del riu, que afecta a Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu i Hostalric.

Etiquetes: