Cargolada del Montseny i rutes per la riera a la Fira ‘Terra de bruixes i bandolers’ d’Arbúcies

Aquest cap de setmana, Arbúcies celebra la segona edició de la fira ‘Terra de bruixes i bandolers’. Les rutes per l’entorn natural de la vila i l’exposició sobre el patrimoni immaterial i llegendes seran els protagonistes d’aquest esdeveniment, que tindrà com a centre neuràlgic la plaça de la Vila.

La inauguració de ‘Terra de bruixes i bandolers’ serà aquest dissabte, 28 d’abril, a les 11 del matí i, durant tot el dia, els visitants podran passejar pel carrer Camprodon i la plaça de la Vila on hi haurà parades amb productes del Montseny i les Guilleries, com també una fira artesanal i demostracions d’oficis artesans. A dos quarts de 12 del matí de dissabte es farà la primera ruta guiada ‘Descobreix els secrets de la riera’ que tindrà com a punt de partida el Museu Etnològic del Montseny, on es podran comprar les entrades a un preu de 3 euros per al públic en general i a 2 euros per als jubilats i els menors de 6 a 16 anys. A les 12 del migdia, al Museu es farà la presentació de la guia d’itineraris que porta per títol ‘El tresor d’en Serrallonga’ a càrrec de Ricard Dilmé i també es projectarà el curt ‘La caiguda del mas Serrallonga’. A dos quarts d’1 hi haurà animació a la fira, que es repetirà a les 6 de la tarda, i, mitja hora més tard, a la 1 del migdia, tast salat a la mateixa plaça de la Vila.

Els actes es reprendran a la tarda, a dos quarts de 5 de la tarda a la plaça de les Olles, amb un taller i jocs infantils a càrrec de l’Associació de monitors Tu rai. O per acabar la jornada, a les 7 de la tarda, a la plaça de la Vila, hi haurà l’actuació de l’esbart dansaire Queralt de Berga.

L’endemà, diumenge, se celebrarà la cargolada del Montseny que organitza conjuntament la Unió de Boletaire, el Gremi de Restauradors i Hotelers d’Arbúcies (GRHA) i l’Associació de Comerciants i que es prolongarà des de les 11 del matí a les 2 del migdia a la plaça de la Vila. El preu del tastet és de 2 euros.

A dos quarts de 12, es repetirà la ruta guiada per la riera d’Arbúcies i, a la mateixa hora, s’explicaran contes de bruixes al Museu Etnològic del Montseny amb Clara Ribatallada. A les 12 del migdia, hi haurà animació a la fira i a dos quarts d’1 es farà una xerrada sobre ‘El bandolerisme al Montseny’, a càrrec de l’arbucienc Joan Illa, al Museu. Finalment, a la tarda, a partir de les 6, hi haurà la representació d’un espectacle familiar i, a les 7, un tast dolç. Ambdós actes es desenvoluparan a la plaça de la Vila.

 A banda de totes les activitats programades, durant tot diumenge, els visitants podran comprar productes del Montseny i les Guilleries, visitar la fira artesanal i veure les demostracions d’oficis artesans que trobaran al llarg del carrer Camprodon i de la plaça de la Vila.

A més, es podrà aprofitar per participar a les visites guiades tant a la Farga del Roquer, al Jardí Dendrològic del Roquer i al mateix Museu Etnològic del Montseny.  Per això, des de l’Ajuntament s’ofereix als visitant un paquet cultural a un preu de 5 euros, per al públic en general, i de 2,50 euros per als jubilats i nens de 6 a 16 anys que inclou les visites guiades a aquests espais culturals i naturals d’Arbúcies.

Finalment, els visitants també podran gaudir de les Jornades Gastronòmiques de cuina de Terra de Bruixes i Bandolers, que organitza el GRHA   i en les que hi participen diversos restaurants de la vila com ara el cafè jardí Torres, el cafè restaurant la Trona, la cafeteria restaurant Rallye, el Casino, la pizzeria el Niu, el restaurant la Corbadora, el Restaurant les Agudes i el restaurant les Magnòlies.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: