Concentracions davant els ajuntaments en defensa de l’escola en català

La plataforma Escola en Català ha convocat per aquest dissabte, 28 d’abril, a les 8 del vespre, concentracions davant dels ajuntaments en defensa del català com a llengua vehicular a l’escola. Les mobilitzacions de dissabte s’han convocat sota el lema ‘Jornada de lluita per la llengua als Països Catalans’ i Escola en Català vol demostrar que la societat catalana està mobilitzada “en contra del genocidi lingüístic que s’està duent a terme arreu del Països Catalans” fent referència als fets ocorreguts recentment tant a València a les Illes Balears.  A més, l’associació també ha iniciat una campanya perquè la societat civil enviï correus electrònics de forma massiva als magistrats que conformen la Sala Tercera del Tribunal Suprem. Per fer-ho només cal accedir a la pàgina web de www.escolaencatala.cat  i omplir un formulari.

Per altra banda, la nova secció local d’Òmnium Cultural del Baix Montseny ha anunciat la seva adhesió a la campanya en defensa del català a les Illes Balears. Des d’Òmnium denuncien les constants agressions que viu la llengua catalana a les illes i que, per això, “no restarem indiferents” .  El Moviment per la Llengua ha iniciat una recollida de firmes per exercir el dret de petició per demanar al Parlament de les Illes Balears que retiri la tramitació de l’avantprojecte de llei de modificació de la funció pública, ja que representa una altra agressió contra la cohesió social i la normalització de la llengua catalana, que actualment viu un fort procés de substitució com a conseqüència del poc compromís polític dels darrers governs balears, asseguren des d’Òmnium Cultural. L’objectiu primordial d’aquesta iniciativa és el compromís públic del Parlament a respectar la Llei de normalització lingüística, i a no adoptar cap mesura legislativa que retalli els drets que hi ha reconeguts.

Conscients de la importància que representa la salut del català a les illes; conscients de la riquesa que representa pel conjunt i salut de la llengua catalana; conscients que els garants de la cultura catalana a les Illes viuen uns moments difícils i gens comparables a la situació del principat, on hi ha un govern i una majoria social favorable a la defensa d’allò que ens caracteritza.  Òmnium Cultural del Baix Montseny inicia una recollida de firmes, a la parada que muntaran el dia de Sant Jordi a Sant Celoni, per mostrar la solidaritat amb els compatriotes de les Illes, així com el compromís amb la unitat i cohesió d’una de les característiques inherents en el sentiment de catalanitat.

Des d’Òmnium Cultural transmeten “el nostre més sincer suport a la plataforma, així com posar a la disposició els recursos físics i materials per aconseguir que el govern de les Illes Balears assumeixi el respecte i compromís que es mereix la nostra cultura”.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: