Es roda el curtmetratge ‘Búnquerz’, al búnquer antizombi de Dani Baró a Cànoves

L’únic búnquer antizomni del món, el construït per Dani Baró a Cànoves, serà l’escenari del rodatge del curtmetratge ‘BúnquerZ’. Segons Baró, la singularitat d’aquest búnquer i “la passió per l’univers zombi” han provocat que una sèrie d’actors, tècnics, periodistes i amants del cinema de terror s’impliquin en el projecte. El rodatge de ‘BúnquerZ’ es farà aquest cap de setmana, del 28 al 30 d’abril, i la filmació es presentarà al públic l’estiu d’aquest 2012. Els personatges principals ens interpretaran els actors Joan Serrats i Miquel Anglada.

D’altra banda, ha explicat Baró, “en una cursa contrarrellotge, una part de l’equip també està preparant un documental” que es denomina ‘L’últim refugi’. El documental recull la vida d’aquest búnquer que es va construir ara fa prop de 2 anys i se centra especialment en la decisió municipal de forçar-ne l’enderroc.

L’any 2010 David Baró va engegar el projecte de construir a la urbanització Ca l’Esmandia de Cànoves un búnquer orientat a sobreviure a un possible atac zombi. Es tracta d’una construcció que s’ha ideat amb una acurada estructura ideada per repel·lir un atac zombi i disposa de material mèdic, aliments i aigua per sobreviure-hi a l’interior durant un llarg període. Baró ha anat publicant l’evolució d’aquesta singular construcció a Internet a l’adreça www.bunkerantizombi.com.

Baró ha distribuït els diversos espais d’aquest búnquer en diverses zones. La principal és la vermella, d’uns trenta metres quadrats, i està situada sota nivell de terra, protegida per diverses tones de formigó. En aquest espai s’hi concentren tots els serveis i provisions que podrien garantir la supervivència d’unes 30 persones durant un any. S’hi accedeix a través d’una trapa d’emergència o d’unes escales. L’espai taronja també alberga provisions i diversos generacions elèctrics, alimentats amb gasoil.

Finalment, la zona groga, a nivell de terra, és un petit edifici molt reforçat que Dani Baró ha dissenyat com a espai de ‘quarantena’ amb combustible i serveis. La teulada culmina amb antenes de comunicació i una torre de vigilància. La zona està assegurada amb portes elaborades a partir de planxes d’acer i formigó per dificultar l’accés. A l’exterior, a la zona blanca, hi ha situat diversos dipòsits d’aigua potable i és on té aparcat el seu singular vehicle anti-zombis. Aquesta darrera zona està protegida amb  tanques perimetrals de dos metres amb filferro espinós.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: