La matança del porc i les havaneres tanquen diumenge la Setmana Cultural a Sant Antoni

Sant Antoni de Vilamajor arriba aquest cap de setmana a la recta final de la Setmana Cultural que tindrà com a activitat més destacada la matança del porc diumenge al migdia i el posterior dinar popular. Abans d’això, però, aquest dissabte, al matí, el Patronat de Cultura i Esbarjo ha organitzat una sortida a Dosrius per visitar el parc escultòric que Enric Borràs té al municipi. Els participants sortiran a les 10 del matí de Can Perpunter en cotxes particulars i podran veure en primera persona les obres que es van donar a conèixer fa una setmana amb un vídeo i un col·loqui a la Sala de Sant Antoni de la mà de la historiadora de l’art Pilar Bonet.

D’altra banda, aquest dissabte a la tarda, als carrers de vianants del municipi es podran admirar els treballs que s’aniran elaborant amb la XVI Trobada de puntaires que acull Sant Antoni. Ja a les 10 de la nit, i sota la direcció de Ramon Escarrà, Indòmit teatre oferirà, per segona vegada, una lectura dramatitzada a partir de l’obra ‘La ratera’ d’Agatha Christie. Hi intervindran com a lectors Ramon Escarrà, Imma Nicolau, Sergi Fernandez, Carmen Llobera, Bernat Parera, Pepa Parera, Joan Cortés, Anna Saula, Sergi Morente i Albert Tallet.

Diumenge les activitats començaran amb una passejada popular per la ruta del Pla organitzada pel Centre Excursionista Caminaires de Vilamajor, que sortirà a les 9 del matí de l’aparcament de Can Bertran. Coincidint amb la celebració del mercat, l’entitat Vilamajoves instal·larà al parc de Can Sauleda un mercat del trasto i del llibre usat al que es podrà triar i remenar des de les 9 del matí i fins a les 2 del migdia. També durant el matí, i al mateix espai, l’Agrupació d’Amics de Vilamajor començarà la matança del porc i prepararà la carn i elaborarà les botifarres pel dinar popular que se celebrarà al porxo del parc al migdia. També al migdia, però a la plaça de la Vila, la Colla Giola de Llinars oferirà una ballada de Gitanes organitzada per la regidoria de Cultura. La cloenda de la Setmana Cultural d’enguany arribarà de la mà de les havaneres del grup Llops de Mar que actuarà a les 8 del vespre al porxo de Can Sauleda.

Amb aquests dos dies d’actes lúdics, gastronòmics i culturals tancarà una programació de nou dies plena d’activitats que van començar dissabte i que ha comptat amb cites emblemàtiques com la Fira de la Botifarra de Vilamajor i mongeta del ganxet, amb una àmplia acceptació de veïns i visitants en aquesta primera edició que se celebrava. La degustació de faves a la catalana elaborades pels restauradors locals ha estat un altre dels apunts gastronòmics habituals, així com la fira d’artesania del cap de setmana a Can Sauleda.

També va comptar amb un ampli seguiment una proposta organitzada per Vilamajoves: les tertúlies d’històries de Vilamajor, protagonitzades per Rafael Bertran i Francesc Sesat que, dimecres, van aconseguir omplir la sala d’actes de l’ajuntament Vell del  carrer França.

Etiquetes:
%d bloggers like this: