L’associació Frederica Montseny instal·la una senyera a la plaça Major de Palautordera

L’Associació Cultural Frederica Montseny i l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera han instal·lat una gran senyera que presideix la plaça Major del municipi des de la Diada de Sant Jordi. La iniciativa parteix de la voluntat dels impulsors de col·locar aquest emblema del país a l’entrada de la vila, en un punt de fàcil visibilitat tant per als veïns com per als visitants que circulin per la carretera. És per això que la senyera, que fa dos metres d’alçada per tres d’amplada, s’ha col·locat de manera fixa a un dels extrems de la plaça Major, a tocar del passeig Vitamènia, penjada d’un pal de vuit metres d’alt. Per qüestions de muntatge, ha assegurat l’Ajuntament, el pal s’ha hagut de soterrar un metre.

A l’acte inaugural d’aquesta nova ensenya al municipi, membres de la coral Lliri Blanc i diversos veïns de Santa Maria de Palautordera que s’hi van voler sumar, van interpretar el ‘Cant de la Senyera’ posant punt i final als actes programats per Sant Jordi. El president de l’Associació Frederica Montseny, Eduard Claver, ha assegurat que la idea va sorgir en una reunió de l’entitat en què es va fer referència a l’èxit i l’acceptació ciutadana que ha tingut la col·locació d’una senyera a la rotonda compartida pel municipi amb Sant Esteve de Palautordera a partir d’una iniciativa ciutadana de la població veïna. Claver considera que actes així contribueixen a “fer poble”.

La propera cita que proposa Frederica Montseny és el lliurament de premis que es farà aquest dissabte, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de l’Esplai amb motiu del IV Premi Bagant. L’acte comptarà amb una presentació de la mà de Núria Tarrau i el mateix Claver oferirà una memòria del cinquè aniversari de la revista ‘Bagant’ que impulsa l’entitat. Seguidament, es farà una lectura de diversos articles de ‘Bagant’. Pere Mirada conduirà el lliurament del premi, un guardó original de Toni Medalla, i Enric Pujol llegirà l’acta de concessió del reconeixement. L’acte finalitzarà amb la interpretació de la poesia ‘And a lot of things’ de la mà dels actors Yeray Pedret i Manat Taljo i Núria Pujol tancarà l’acte, abans del refrigeri de coca i cava que s’oferirà als assistents.

Etiquetes: ,