Deu escoles a la primera edició del Dia Internacional de la dansa a Sant Feliu

La sala polivalent de Sant Feliu de Buixalleu acollirà aquest diumenge, 29 d’abril, la primera edició del Dia Internacional de la dansa. Un certamen en el que hi participaran un total d’11 escoles tant de municipis de la comarca, com també d’altres comarques gironines i barcelonines. Les actuacions que es podran veure a Sant Feliu de Buixalleu seran diverses, ja que les escoles de ball participants oferiran danses  de diverses tipologies com ara   balls tradicionals catalans, bastoners, hip-hop, funky, danses irlandeses, salsa, clàssic, entre altres.

La cita començarà a les 5 de la tarda hi comptarà amb la participació de l’Esbart Dansaire Montsoriu i l’Esbart Dansaire els Picasoques de Sant Feliu de Buixalleu; el grup Encanto d’Hostalric; l’Escola de Flamenc Maria Luisa Chenone de Sant Celoni; l’Escola Tot Dansa de Santa Maria de Palautordera; Kingtream i Ball Fàcil de danses irlandeses de Santa Coloma de Farners; l’Escola de Dansa Rosita Mauri de Barcelona; la companyia de dansa Iroco amb José Maria López de Barcelona; Son Cubano; i  l’ Escuela de Mollet del Vallès.

El Dia Internacional de la dansa està organitzat per l’Associació de Ball el Talp de Riells i Viabrea, que està liderada per Isabel Notivoli, una de les principals organitzadors d’aquest esdeveniment. Notivoli ha explicat que el Dia Internacional de la dansa se celebra des de fa anys a Santa Maria de Palautordera on, cada any, el certamen té molt bona acollida i en el que, fins i tot, hi ha llista d’espera d’escoles de dansa que volen participar en aquest esdeveniment. Per això, Notivoli ha dit que va sorgir la idea de muntar el festival també a la banda gironina del Baix Montseny i, així, donar més projecció a les escoles de dansa tant de la comarca, com d’altres indrets de les demarcacions de Barcelona i Girona, principals participants en aquest certamen anual. En aquest sentit, Notivoli considera que és una bona iniciativa per portar “cultura i art” a Sant Feliu de Buixalleu més enllà del que es pot trobar al municipi i conèixer altres tipologies de balls i danses i poder-ne gaudir. Notivoli ha recordat que fa uns anys es va intentar organitzar l’esdeveniment a Sant Feliu, però que no havia estat possible fins ara.

Etiquetes: