Una trentena d’associacions participen a la Fira d’Entitats i Festa de l’Ajust de Breda

Els concerts dels Catarres, Wantun i DJ Marvin van obri ahir, divendres, la XXIa Fira d’Entitats i Festa de l’Ajust de Breda que centra la major part dels actes aquest cap de setmana, dissabte 28 i diumenge 29 d’abril. A banda de les activitats programades al recinte de la fira, la plaça Lluís Companys acollirà els estands d’una trentena d’entitats participants i en què els veïns i visitants podran veure les activitats que desenvolupen les associacions de Breda durant l’any. Entre elles hi haurà el Recreatiu Petanca Bredenc amb tirades de boles; l’Associació de Veïns amb la venda de llibres de segona mà; l’exposició de pintures a l’estand d’Artistes Locals; mentre que la Fundació Oncolliga oferirà ‘Els encants de Breda’. A més, durant tot el cap de setmana es faran visites guiades gratuïtes per la Breda històrica i als museus. Les reserves s’hauran de fer prèviament a l’estand de l’Ajuntament i l’inici del recorregut serà davant de l’església.

Serà, aquest dissabte, a les 12 del migdia, quan s’inaugurarà la fira, situada a la plaça Lluís Companys, i que anirà a càrrec dels nens participants a l’intercanvi entre Breda i Breda di Pave amb una salutació musical i la plantació d’un arbre en commemoració de l’intercanvi escolar. Abans, però, a les 10 del matí hi haurà la X Trobada d’intercanvi de plaques de cava a la plaça de la Vila. A les 11 del matí, es farà una cercavila amb els gegants i grallers de Breda que començarà al Centre Cívic i recorrerà diferents carrers fins arribar al recinte de la fira.

A la tarda, a partir de les 4, a la plaça Lluís Companys, hi haurà animació infantil a càrrec de l’entitat Banc del Temps de Breda. També a les 4, els alumnes de l’Escola de Música i Dansa Municipal oferiran un assaig obert al pati de l’Abadia. Després serà el torn de les puntaires de Breda de l’entitat Can Tothom amb una exhibició, a les 5 de la tarda, al recinte de la fira. Una hora més tard, a les 6, es farà el concert amb l’orquestra Metropol al Cercle Bredenc que coincidirà amb una actuació de pallassos a la plaça Lluís Companys per a la mainada. A dos quarts de 8 del vespre, serà el torn d’una exhibició de salsa cubana a càrrec d’Alpha Gym i, a les 10, la colla de diables U97KOU farà un correfoc que començarà al passeig de les Escoles,  i acabarà a la plaça de la Vila. La jornada de dissabte es tancarà amb festa per als joves amb l’orquestra Metropol i DJ Cosmos, a partir de les 11 del vespre, al Cercle Bredenc.

Diumenge, 29 d’abril, les activitats es reprendran a les 10 del matí amb la demostració de la Unitat Canina de Protecció Civil de Montornès del Vallès al recinte de la fira, que compta amb la col·laboració de Protecció Civil de Breda. A dos quarts de 12 del matí, a la Miranda, es farà teatre familiar amb contes i cançons que porta per títol ‘Fira mercat de primavera’. Quan toquin les 12 del migdia, es celebrarà la missa a l’església Santa Maria en la que hi participarà el pubillatge de Breda amb una ofrena floral. A partir de dos quarts d’1 del migdia, hi haurà una sessió de música en viu a càrrec dels Músics de Breda i, després, actuaran els Bastoners de les Guilleries a dos quarts de 2 del migdia. 

A la tarda hi ha programada una animació infantil, a les 4, i un cop s’acabi es farà una xocolatada amb pa de pessic que oferirà la Comissió de Festes de Breda. A les 5, s’obriran els jocs gegants per a totes les edats i començarà una audició de sardanes amb la Cobla Cervianenca. Posteriorment, a les 7, es farà una ballada de Country al recinte de la fira.

 A dos quarts de 8 del vespre està previst que es faci públic el guanyador del concurs del cartell de Festa Major 2012, a l’estand de l’Ajuntament, i tot seguit es procedirà al lliurament de diplomes als voluntaris de Protecció Civil com a reconeixement de la seva tasca. Finalment, a les 8, començarà el repartiment d’un record de la Fira d’Entitats als participants i, a dos quarts de 9, es farà el tancament de la Festa de l’Ajust 2012.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: