Soler de Vilardell mou a centenars de persones a Sant Celoni amb els Diables i la llegenda

La figura de Soler de Vilardell va ser protagonista el cap de setmana en els actes organitzats per les entitats celonines entorn del Sant Jordi. La caminada de la colla de Diables de Sant Celoni a la Roca del Drac de dissabte va comptar amb més de 150 acompanyants que, un cop arribats a la roca van seguir l’explicació de la llegenda de Soler de Vilardell i de la presentació del fulletó ‘Vilardell i la Roca del Drac’. Un cop tornats a la plaça de la Vila, els Diables van oferir un refrigeri a tots els participants a la caminada.

La posada en escena de la ‘Llegenda d’una espasa’ a l’Ateneu va tornar a ser un èxit d’afluència i el partit de semifinals de la Champions League entre Barça i Chelsea no va impedir que fins a 800 persones assistissin a la representació que es va fer a l’Ateneu en doble sessió. A la representació hi van intervenir els alumnes de l’Escola Municipal de Música i l’Escola Municipal de Teatre del Centre Municipal d’Expressió, així com representants d’entitats de Sant Celoni com Almada hortizon, Passaltpas, Colla de Diables, Bastoners, i els grups de teatre Rebrot, Trocateatre i els Atrevits.

Per a la representació, des d’un carrer Major de Dalt ple de parades per a la Fira Medieval organitzada el cap de setmana, es va acompanyar, amb dues breus caminades, grups de persones que volien assistir a la representació de la ‘Llegenda d’una espasa’. Les activitats organitzades per l’Associació de Veïns a la Vilanova van contribuir a dinamitzar aquest espai des de divendres, quan van començar els actes amb un maridatge de vins i tastets elaborats pel restaurant els Avets.
 Els gegants també van ser protagonistes dels actes del cap de setmana, i dissabte a la tarda, els gegants de les escoles i els de la Colla Gegantera de Sant Celoni, Martí i Maria del Puig, van fer una cercavila pel centre de Sant Celoni. Un acte organitzat per l’AMPA de l’Avet Roig que va tancar amb una ballada final, una xocolatada, tallers i animació infantil a l’escola.

Pel què fa a diumenge, més de 30 persones van participar a la passejada guiada ‘La Tordera entre Parcs’ i un nombre similar van assistir a la tarda de portes obertes i visita comentada a Sant Llorenç de Vilardell. Les sardanes, i les parades de llibres i roses, van omplir la plaça de la Vila i a la tarda, a Can Ramis, es va presentar el tríptic ‘Una colla de mots de foc i festa, un recull lèxic sobre diables’ elaborat pel Consorci de Normalització Lingüística. L’alcalde Joan Castaño en va fer el lliurament oficial a la Colla de Diables de Sant Celoni.

Durant l’acte, els alumnes dels Cursos de Català per a Adults van presentar un recull de diferents escrits relacionats amb la Colla de Diables de Sant Celoni i amb la llegenda popular ‘L’espasa d’en Soler de Vilardell’. En el marc dels actes organitzats al voltant de la Diada de Sant Jordi, com a obertura es van  lliurar els premis del XVII Concurs Sant Jordi de Fotografia del Centre Excursionista Sant Celoni i es va inaugurar l’exposició que romandrà oberta fins el 13 de maig. Es van presentar més d’un centenar de fotografies i es van lliurar premis en dues modalitats, els que atorguen els membres del CESC i els que atorga el jurat.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: