El Consistori arbucienc negocia una rebaixa de sous de 167.000 euros anuals amb els empleats

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Arbúcies vol rebaixar en 167.000 euros anuals el capítol I del Pressupost municipal, que correspon als sous i salaris dels treballadors de l’ens. L’alcalde, Pere Garriga, ha explicat que “la realitat econòmica de l’Ajuntament és un desastre” i, per això, volen aplicar una rebaixa del 6 per cent a les nòmines que perceben els treballadors del Consistori i que d’entrada també s’aplicarà als càrrecs electes amb dedicació: l’alcalde i el primer tinent d’alcalde, Jaume Salmeron.

Garriga ha recordat que “estem obligats a complir el Pla d’Ajustament que se’ns ha imposat” i, en aquest sentit, remarca que es tracta d’una mesura deguda a “una situació no volguda ni provocada per aquest govern” que, malgrat no agrada, és l’única alternativa que s’ha trobat per poder reduir la despesa.

La rebaixa salarial es faria en funció del sou que percep cada treballador i s’hi inclou els regidors de l’equip de govern. Amb tot, l’alcalde es mostra obert a negociar cada cas en particular i aplicar la rebaixa salarial de la manera que s’adapti millor a les necessitats dels treballadors. Així, podrà determinar si el descompte es fa a la nòmina mensual o bé s’acumula a les pagues extraordinàries. A més, l’alcalde ha assenyalat que no es tracta d’una rebaixa definitiva, sinó que es podria veure disminuïda en funció dels ingressos de l’Ajuntament en els propers anys.

La rebaixa dels salaris anirà acompanyada d’altres retallades com ara la paralització de les obres de les Naus Ayats, del complex de Can Delfí i de la remodelació del Camprodon, pel que fa a les grans inversions que estaven previstes. Garriga ha explicat que s’està mirant d’adequar els projectes a les subvencions i que, només si aquestes arriben, es podran tirar endavant. També afectaran a les festes d’enguany, amb la disminució de la despesa en la Fira de Bruixes i Bandolers que ha passat dels 17.000 euros del 2011 als 8.000 euros d’enguany. El pressupost de la Festa Major passa dels 78.000 euros del 2011 als 40.000 euros que s’han destinat per a la d’aquest any. L’ajustament de la despesa també s’aplicarà a les Enramades o demanant a les entitats que s’ajustin al màxim a l’hora de demanar les subvencions, entre altres mesures.

Per tot això, Garriga ha demanat “responsabilitat i comprensió” als treballadors i al comitè d’empresa de l’Ajuntament. I ha afegit que “tenim la responsabilitat de solucionar el greu problema econòmic que viu Arbúcies, sinó correm el risc de ser intervinguts”.

Per la seva banda, el comitè d’empresa del Consistori ha dit que no estan d’acord amb la rebaixa salarial que els ha plantejat l’equip de govern. Una decisió que han dit que  ja han comunicat a l’alcalde i que va ser ratificada per l’assemblea dels treballadors, segons ha explicat el seu portaveu, Quim Ribera. A més, des del comitè d’empresa s’ha presentat una alternativa a la retallada de sous, que no han volgut detallar. Segons ha pogut saber aquest setmanari, els treballadors de l’Ajutament estarien esperant l’abast de la retallada dels Pressupostos de Madrid pel que fa als treballadors de la funció pública.

 Garriga ha alertat que si no s’arriba a un acord amb el comitè d’empresa per fer aquesta rebaixa salarial, “ens podem veure obligats a acomiadar a 21 persones de les 97 que treballen a l’Ajuntament”. Una mesura que l’alcalde ha assegurat que no voldria haver d’aplicar “i encara menys en l’època de crisi que ens trobem”, conclou.

Etiquetes: ,